„Choupette m-a făcut un om mai bun”. Karl Lagerfeld despre pisica lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul de creaţie al casei de modă Chaneş, recunoscut pentru excentricităţile şi asperităţile sale, a recunoscut că singura făptură care îl înduioşează este nimeni alta decât pisica sa persană, care are două menajere încă de la început.

„Este ceva incredibil de emoţionant la ea, chiar dacă este răsfăţată peste măsură”, a spus designerul în timpul unei sesiuni de întrebări din New York. Lagerfeld a adăugat că felina gri este compania perfectă, mai ales că nu trebuie scoasă la plimbare precum un câine.

„Nu mai pot să merg pe stradă, sunt prea uşor recunoscut. Este un coşmar”, a spus în stilul caracteristic.

Choupette a aparţinut unui prieten al designerului, dar după ce pisica a stat la Karl Lagerfeld două săptămâni, a refuzat să o mai înapoieze. 

„Este cea mai frumoasă pisică din lume. Şi este foarte curată”, a spus creatorul de modă despre febleţea sa. Necăsătorit şi fără copii, Lagerfeld a glumit, mai mult sau mai puţin, şi a zis că s-ar fi căsătorit cu ea, dacă s-ar fi putut.

Choupette a fost, de altfel, subiectul principal al mai multor interviuri acordate de designer în ultimul an, mărturisind că dragostea sa pentru pisică l-a făcut să-i ofere tot ce poate mai bun: două menajere, boluri din porţelan din care pisica mănâncă stând pe masă şi propriile tablete la care să se joace.

choupette karl lagerfeld

Lagerfeld a discutat şi despre modul în care moda s-a schimbat de-a lungul carierei sale de şase decenii. El spune că Photoshop-ul şi apariţia pe covorul roşu au căpătat o mare importanţă. „Pe covorul roşu nu este modă, este mereu aceeaşi siluetă. Moda este cu totul altceva, dar covorul roşu face parte din lumea noastră, chiar dacă, uneori, este prea mult”, a spus el.

Cât despre Photoshop, creatorul de modă spune că retuşarea îşi trăieşte perioada de glorie. „Unele modele ajung să arate ca şi cum vin de la o înmormântare, treaba asta le scoate toată viaţa din ele, expresiile lor, urăsc asta”, a mărturisit acesta.

Lagerfeld a adăugat că până şi designul din modă şi-a pierdut magia. „Sunt mulţi designeri care astăzi nu mai schiţează pe hârtie, au un studio în care fac asta pe calculatoare. Eu fac totul singur pentru că îmi place să schiţez”, a spus creatorul de modă.

În ciuda misterului care se învârte în jurul vieţii sale, Lagerfeld s-a descris drept „plictisitor” în spatele uşilor închise. Nu bea, nu fumează şi nici nu ia droguri, doarme şapte ore pe noapte şi preferă să stea în casă de fiecare dată când se poate.

„Aş detesta să am prieteni ca mine, ar fi prea plictisitor. Admir oamenii care se distrug”, a spus Karl Lagerfeld.

Cariera sa de succes i-a permis luxul de a deţine două case în Paris, una pentru muncă şi alta în care se relaxează, dar şi un cont bancar de milioane de euro. Lagerfeld s-a descris drept un tip extrem de ambiţios, menţionând că a învăţat singur să vorbească în patru limbi străine până la vârsta de 6 ani.

Creatorul de modă a mărturisit că se trezeşte deseori în timpul nopţii pentru a schiţa o idee în caietul său, pe care îl ţine aproape de patul său. A mai adăugat şi că mama sa, „extrem de dură”, nu a participat niciodată la niciunul dintre show-urile sale, ba chiar că, în ultimii ei ani, frecventa lansările designerului Sonia Rykiel.

Citiţi şi:

Citatele memorabile ale lui Karl Lagerfeld 

Directorul de creaţie de la Chanel vrea să se căsătorească cu pisica lui

Animalele de colecţie, din nou la modă

MagazinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite