„Cel mai bântuit loc de pe Pământ“. Legenda insulei private „făcute din cenușă umană“: 160.000 de cadavre VIDEO

0
Publicat:

Despre Insula abandonată din Poveglia, cunoscută drept „cel mai bântuit loc de pe Pământ" și interzisă vizitatorilor, se spune că a fost făcută din „cenușă umană", potrivit The Sun. Cei care contrazic legendele susțin că pe insulă ar fi îngropate rămășițele a 160.000 de victime ale ciumei.

Situată între orașele pitorești Veneția și Lido, în nordul Italiei, insula rămâne închisă pentru vizitatori, cu excepția cazului în care se acordă o permisiune specială.

În 2014, un om de afaceri italian, Luigi Brugnaro, a câștigat o licitație pentru terenul de 18 acri, ceea ce i-a permis să închirieze temuta locație pentru 99 de ani.

Potrivit purtătorului său de cuvânt, afaceristul nu s-a decis încă ce să facă cu insula, dar la închiriere și-a dorit ca aceasta să capete o anumită formă de utilizare publică.

Estimaările inițiale au arătat că restaurarea clădirilor abandonate de pe insulă ar costa aproximativ 16,25 milioane de lire sterline.

Poveglia. FOTO Captură video YouTube TheseMyths
Poveglia. FOTO Captură video YouTube TheseMyths

Având însă în vedere că foarte puțini oameni au pus piciorul pe insulă începând cu anii 1960, găsirea unor investitori dornici și convingerea publicului de a face saltul peste întindere de apă, către insulă, au fost întotdeauna o provocare.

Unul dintre motive este legat de legendele înfricoșătoare referitoare la Poveglia.

Se crede că 50 % din insulă este formată din cenușa umană provenită de la incinerații.

Stație de carantină

Din 1793 până în 1814, Poveglia a fost folosită ca stație de carantină pentru orice persoană  care prezenta semne de ciumă.

Pentru combaterea răspândirii bolii, se spune că victimele erau arse.

Cei care contestă această afirmație insistă asupra faptului că cele 160.000 de cadavre au rămas intacte în gropi comune, sub pământ.

Alte legende ilustrează un doctor nebun care a făcut experimente pe pacienții săi, după ce clădirile existente au fost transformate într-un azil pentru persoane cu boli psihice.

Potrivit legendelor, doctorul ar fi făcut lobotomii rudimentare și ar fi torturat și ucis mulți pacienți cu instrumente precum burghie de mână, care au rămas în camere până în ziua de azi.

Medicul s-ar fi aruncat în cele din urmă de pe clopotniță, după ce ar fi susținut că era bântuit de spiritele celor care au murit pe insulă.

Locuitorii din apropiere, de pe continent, susțin că încă mai aud clopotul bătând, chiar dacă acesta a fost îndepărtat cu ani în urmă.

Alte versiuni ale evenimentului susțin că doctorul nebun a cedat în fața ceții misterioase și mortale care a învăluit insula.

Ceață misterioasă și mortală

Una dintre legende face trimitere la o asistentă care ar fi fost martoră a dupraviețuirii doctorulului în urma căderii sale, iar potrivit acesteia, o ceață asemănătoare l-ar înconjurat și l-a sufocat, ceea ce ar indica mai degrabă o influență paranormală decât un fenomen natural.

Există, de asemenea, nenumărate povești paranormale legate de insulă. Unele dintre ele susțin că pacienții spitalului de psihiatrie vedeau adesea fantomele ciumei și se simțeau și mai torturați de aceste viziuni.

Insula a făcut și subiectul unor emisiuni despre fenomene paranormale (inclusiv Ghost Adventures și Scariest Places on Earth).

Referior la omul de afaceri care a concesionat insula și planurile sale, nu se știu prea multe.

Potrivit unui reportaj din 2014 al Travel Channel, au început unele lucrări de restaurare, însă activitatea a fost „întreruptă brusc și fără explicații".

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite