Cannes 2016: eleganţă fără tocuri, costume bărbăteşti şi stilul „Cenuşăresei Moderne” FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Amal şi Geroge Clooney FOTO AP, Hepta
Amal şi Geroge Clooney FOTO AP, Hepta

Celebrităţiile au strălucit în haine de designer pe covorul roşu întins cu ocazia ediţiei cu numărul 69 a Festivalului de Film de la Cannes, ultimele tendinţe, precum şi controvesele vestimentare stârnite de actriţe precum Julia Roberts şi Susan Sarandon regăsindu-se printre subiectele fierbinţi ale momentului.

Festivalul de Film de la Cannes, ajuns la ediţia cu numărul 69, se desfăşoară între 11 şi 22 mai pe Riviera Franceză, ocazie cu care cei mai în vogă artişti au păşit pe covorul roşu în ţinute extravagante, care au intrat numaidecât sub ochii scrutători ai criticilor de modă. Din cadrul fastuosului eveniment nu au lipsit nici controversele, actriţele Julia Roberts şi Susan Sarandon fiind autoarele unor acte veritabile de militantism feminist. 

Tocurile, „mărul discordiei“ la Cannes

Roberts, cunoscută drept „Frumuşica“ Hollywoodului graţie interpretării sale din  filmul „Pretty Woman“ , a păşit pe covorul roşu desculţă. Îmbrăcată într-o rochie Armani Privé, actriţa cu„ zâmbet de Mona Lisa“ (n.r. – referinţă la drama cu acelaşi nume din 2003) a şocat prin apariţia de la premiera filmului „Money Monster“, în care joacă alături de actorul George Clooney, atunci când şi-a ridicat rochia neagră, lungă până în pământ. Actul stilistic de rebeliune este o consecinţă al unui incident petrecut anul trecut, când organizatorii festivalului au interzis accesul la o vizionare de film unui grup de femei trecute de vârsta de 50 de ani pentru că nu purtau tocuri, chiar dacă alegerile acestora erau bazate pe probleme medicale venite „la pachet“ cu vârsta. Chiar dacă la acea vreme nu au comentat întâmplarea, organizatorii Festivalului de Film de la Cannes au confirmat că „este obligatoriu pentru toate femeile să poarte încălţăminte cu toc“ pe covorul roşu. 

moda

Actriţa Julia Roberts 

moda

Actriţa Susan Sarandon

De acelaşi nonconformism a dat dovadă şi actriţa Susan Sarandon, a cărei ţinută a fost foarte apreciată de criticii de modă. În vârstă de 69 de ani, Sarandon a păşit pe covorul roşu de la Cannes îmbrăcată într-un costum de inspiraţie bărbătească Saint Laurent, cu o cămaşă albă încheiată până la ultimul nasture şi balerini cu vârful ascuţit Jimmy Choo. Ţinută a fost finisată cu o pereche de ochelari de soare supradimensionaţi, cercei Dauphin şi un ruj roşu într-o nuanţă aprinsă. Alegerea actriţei în materie de încălţăminte nu a făcut neapărat trimitere la interdicţia referitoare la încălţăminte, ci a fost o alegere personală graţie căreia a reuşit să atragă atenţia criticilor de modă, aceştia apreciind simplitatea şi eleganţa vestimentară adoptată de actriţă în ultimii ani. Deşi Sarandon nu a confirmat că ţinuta sa a avut vreo legătură cu regula impusă de organizatori, în aceeaşi manieră ca Julia Roberts, unele voci din mass-media internaţionale susţin că motivaţia celor două vedete a fost similară. 

moda

Actriţa Kristen Stewart

Nici actriţa Kristen Stewart nu respectat în totalitate codul vestimentar riguros de la Cannes. Cu ocazia premierei filmului „Café Society“ regizat de Woody Allen, Stewart a purtat mai întâi o ţinută formată din fustă, bluză cu vedere la abdomen şi pantofi sport, însă pentru apariţia pe covorul roşu a renunţat la încălţămintea cu talpa joasă în favoarea tocurilor, purtate la o rochie Chanel din cea mai recentă colecţie semnată de Karl Lagerfeld, prezentată recent în Cuba, la Havana. 

moda

Actriţa Blake Lively

Cu toate acestea, Stewart a explicat că nu a intenţionat să protesteze prin alegerea ei contra regulilor vestimentare impuse de organizatorii evenimentului. „M-am gândit pur şi simplu că tocurile arată mai bine cu acea rochie, în timp ce pantofii sport se potrivesc cu fusta“, a declarat actriţa cunoscută pentru rolul din filmul cu vampiri „Twilight“. Totuşi, Stewart a precizat că deşi este o fană a festivalului, nu este de acord cu regula vestimentară impusă participantelor. 

Blake Lively, o Cenuşăreasă modernă 

Actriţa Blake Lively, cunoscută pentru rolul Serenei Van Der Woodsen din serialul „Gossip Girl“, care, potrivit ediţiei americane a revistei Elle, nu are un stilist personal, i-a dat pe spate pe criticii de modă. Rochia nude, semnată de Atelier Versace, pe care frumoasa actriţă a purtat-o la ecranizarea filmului „Café Society“, a fost lăudată de cele mai cunoscute publicaţii de modă. O rochie asemănătoare a purtat şi modelul Bella Hadid, din colecţia Roberto Cavalli.

moda

Actriţa Kirsten Dunst

Cea mai aplaudată apariţie a actriţei, căsătorită cu colegul de breaslă Ryan Reynolds, cu care aşteaptă cel de-al doilea copil, a fost însă cea de la premiera comediei franţuzeşti „Ma Loute“, unde Lively a purtat o rochie bleu, cu volane bogate şi aplicaţii florale, semnată de Vivienne Westwood. Comparată cu o Cenuşăreasă modernă, actriţa americană a intrat în topul celor mai bine îmbrăcate celebrităţi de la Festivalul de Film de la Cannes. 

Galben, culoarea „vedetă“

Avocata libaneză Amal Clooney, soţia unuia dintre cei mai râvniţi bărbaţi de la Hollywood, George Clooney, a fost şi ea lăudată de critici. Îmbrăcată într-o rochie galben pal, cu trenă, de la Atelier Versace, Amal Clooney a păşit pe covorul roşu la braţul soţului, încălţată cu pantofi Jimmy Choo şi accesorizată cu bijuterii Cartier.

moda

Actriţa Anna Kendrick

Una dintre culorile acestui sezon, galbenul a fost o nuanţă recurentă în ţinutele vedetelor care au defilat la Cannes, rochii în aceleaşi tonuri purtând şi actriţele Anna Kendrick, care a optat pentru o creaţie Stella McCartney, Jessica Chastain, în Giorgio Armani, şi Kirsten Dunst, în Dior.

MagazinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite