Ai plăti mai bine de 300 de euro pentru o ceașcă de cafea? „Este comandată de două-trei ori pe săptămână”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un brand de cafenele, cu localuri situate în cartierele Mayfair și Marylebone din Londra, vinde o singură ceașcă de cafea la prețul de 265 de lire sterline, echivalentul a peste 300 de euro. Chiar și la acest preț exorbitant, iubitorii de cafea o apreciază la adevărata sa valoare.

O ceașcă de cafea ajunge să coste peste 300 de euro la o cafenea din Londra FOTO Shutterstock
O ceașcă de cafea ajunge să coste peste 300 de euro la o cafenea din Londra FOTO Shutterstock

Cea mai scumpă cafea din Marea Britanie folosește boabe de typica, livrate din „insula tinereții eterne” din Japonia, notează Daily Mail

Iubitorii de cafea însă dispuși să scoată din buzunar câteva sute de lire sterline. Licoarea nu este vânduă în vreun restaurant de lux, ci la două cafenele stradale, numite „Shot”, care pot fi găsite în cartierele Mayfair și Marylebone din Londra.

Cafeaua este făcută din boabe de typica, o versiune de calitate superioară a boabelor arabica. Acestea sunt expediate direct de la moșia Nakayama, din insula Okinawa, situată în Japonia.

Prețul brut al unui sac de un kilogram este de 1.480 de lire sterline, cu costul de livrare neinclus.

La Shot, băutura poate lua orice formă: espresso, macchiato, flat white, americano, cappuccino sau latte.

Mai mulți barista care lucrează în cafeneaua stradală, spun că acest tip de cafea „este comandată de două până la trei ori pe săptămână” și cel mai adesea de către „adevărații iubitori de cafea”.

FOTO Tripadvisor
FOTO Tripadvisor

Maxwell Colonna-Dashwood, un barista campion din Marea Britanie și fondator al Colonna Coffee, a declarat pentru Telegraph că „aproape nimeni nu cultivă cafea în Japonia” din cauza climatului dificil. El a speculat că acesta ar putea fi motivul costului extrem de ridicat al boabelor.

Raritatea este, evident, căutată în cafea, iar cea mai mare parte a cafelei „fanteziste” pe care oamenii o beau este cea în totalitate arabica. Typica, folosit aici, nu este cel mai căutat soi de arabica – nu am mai văzut niciodată un typica atât de scump – ceea ce sugerează că valoarea provine din faptul că este cultivat în Japonia”, a adăugat el.

Maxwell a mai spus și că a fost cea mai scumpă cafea pe care a văzut-o vreodată, explicând că aceste cafele scumpe de colecție sunt de obicei vândute în pungi, mai degrabă decât pentru unități individuale.

Cafeaua Shot și-a asumat faptul că deține „cea mai scumpă ceașcă de cafea din Marea Britanie”. Cu În ultimii trei ani, în Marea Britanie, prețurile din cafenele au crescut cu o treime, costurile fiind atribuite atât creșterii chiriilor, cât și costurilor furnizorilor.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite