Abuzat sexual la nouă ani: noi dezvăluiri şocante despre „huliganul modei“, Alexander McQueen, la cinci ani după ce s-a spânzurat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexander McQueen. FOTO dailymail.co.uk
Alexander McQueen. FOTO dailymail.co.uk

Jurnalistul Andrew Wilson a investigat în ultimii doi ani sinuciderea celebrului designer britanic Alexander McQueen, supranumit „huliganul modei“ din cauza comportamentului său violent în viaţa particulară, publică şi profesională, săpături care au scos la iveală informaţii ce explică într-o anumită măsură comportamentul său distructiv.

Alexander McQueen a fost descoperit fără suflare, în urmă cu cinci ani, în februarie 2010, în locuinţa din Londra, la nouă zile după moartea mamei sale, răpusă de cancer. Avea numai 40 de ani şi era la apogeul carierei sale în lumea modei. S-a spânzurat înainte cu câteva zile înaintea începerii Săptămânii Modei la Londra. Creatorul îşi recunoscuse public orientarea homosexuală, încă din tinereţe, o replică celebră de-a sa fiind că este "oaia roz a familiei".

La cinci ani de la moartea surprinzătoare a creatorului de modă, jurnalistul Andrew Wilson a publicat cartea „Alexander McQueen: Blood Beneath The Skin“, în care apar amănunte noi şi şocante despre viaţa designerului cunoscut pentru viaţa sa tumultoasă, presărată cu nenumărate aventuri sexuale cu bărbaţi foarte tineri, de regulă neprotejate, abuz de alcool şi droguri, declaraţii publice scandaloase şi colecţii de modă despre care spunea că nu-şi doreşte să fie nişte petreceri anoste, ci că preferă ca oamenii să plece de la ele şocaţi şi chiar să vomite.

Prefer reacţiile extreme. Vreau să provoc atacuri de cord. Vreau să vină ambulanţe, mărturisea acesta într-un interviu. 

În ultimii ani de viaţă, McQueen cheltuia şi 8.000 de euro pe zi pe cocaină. Pentru el viaţa devenise o petrecere continuă, înţesată cu violenţă şi acţiuni riscante. Un episod tulbure din viaţa lui McQueen, relatat de jurnalistul britanic, este cel al căsătoriei sale cu regizorul George Forsyth, în vara lui 2000, când abia începuse să se discute despre posibilitatea oficializării mariajelor gay. Totul a pornit în timpul unei petreceri din clubul londonez Groucho, unde creatorul de modă se afla împreună cu iubitul, dar şi în compania modelelor Kate Moss şi Annabelle Neilson. 

Au decis să plece la Ibiza, unde McQeen (n.r. - Lee pentru prietenii apropiaţi) a închiriat un iaht şi, împreună cu cele două manechine pe post de domnişoare de onoare, au fost cununaţi de un „preot new-age“. Însă la scurt timp după ceremonie, adică şase ore mai târziu, după mult alcool şi droguri consumate, Alexander a spart o sticlă de votcă în capul proaspătului soţ, după cum povestit Archie Reed, unul dintre nenumăraţii prieteni şi iubiţi ai designerului. Zilele care au urmat petrecerii de nuntă au fost atât de înecate în alcool şi depravare încât creatorul de modă ar fi ajuns în cele din urmă să spună că nu va mai călca vreodată în Ibiza.

designer

FOTO theredlist.com

Întorşi la Londra, „porumbeii“ abia căsătoriţi au continuat povestea de iubire cu năbădăi. Adesea, vecinii cuplului chemau poliţia ca să liniştească spiritele, mai ales că Alexander McQueen îi administra corecţii fizice extrem de dure partenerului de viaţă.  După un an, relaţia s-a încheiat şi cei doi au decis să meargă pe drumuri diferite. 

Care au fost demonii care îl împingeau pe McQueen să nu respecte niciun fel de convenţie socială, demoni care l-au determinat în cele din urmă să-şi curme viaţa într-un mod atât de violent? Cine era cu adevărat Alexander McQueen? Acestea au fost întrebările la care jurnalistul Andrew Wilson a dorit să afle răspunsul. La cinci ani după moartea sa, după nenumărate întâlniri şi discuţii cu familia şi prietenii creatorului de modă, un adevăr şocant a ieşit la iveală, un adevăr care ar putea explica într-o mare măsură comportamentul distructiv al designerului.

Secretul de familie care i-a marcat viaţa: abuzat sexual de soţul surorii 

Dincolo de toată această nebunie a lui Alexander McQueen se află un secret de familie îngrozitor, pe care i l-a încredinţat surorii sale Janet, cu patru ani înainte să moară. McQueen (n.r. - cel mai mic din cei şase fraţi) avea nouă sau zece ani când a început să fie abuzat sexual chiar de soţul surorii sale, Terence Hulyer. Nu se ştie exact când şi unde au avut loc aceste agresiuni sexuale, dar Janet a povestit că fratele ei cel mic a fost martor la câteva din numeroasele bătăi crunte pe care soţul ei i le-a administrat, bătăi atât de violente încât a pierdut două sarcini. 

Terence Hulyer este mort în prezent, dar Alexander McQueen le-ar fi dat de înţeles inclusiv unor prieteni apropiaţi, dar şi iubiţi, că a fost abuzat sexual de cumnatul său. Unul dintre aceştia a declarat că este convins că designerul a fost abuzat mult timp şi că acest lucru şi-a pus amprenta asupra vieţii sale.

Era instabil, era furios şi nu a avut niciodată o relaţie care să dureze mult timp. Era masochist, nesigur pe el şi nefericit, cu o stimă de sine extrem de scăzută. Nu conta că era genial, admirat pentru munca sa, acest lucru nu compensa această permanentă nesiguranţă, a precizat acesta, subliniind că astfel s-ar explica şi imaginile sexuale bizare puse în scenă de McQueen în prezentările sale de modă, unde se împleteau propriile sale traume.
alexander mcqueen

Alexander McQueen, alături de mama sa, Joyce. FOTO dailymail.co.uk

Singura persoană pe care a respectat-o a fost mama sa, Joyce, care avea două job-uri în acelaşi timp ca să-şi poată întreţine familia. În rest, McQueen nu a fost niciodată impresionat de vedetele pe care le întâlnea, memorabilă fiind o cină unde a lovit-o în cap cu un cartof copt pe vestita cântăreaţă Madonna. 

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite