Idei pentru amenajarea curţii din faţa casei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amenajată într-un stil tradiţional sau avangardist, cu multe culori sau sobră, curtea din faţa casei creează prima impresie a oricărui vizitator care-ţi calcă pragul. Iată câteva idei pentru amenajarea curţii din faţa casei, uşor de pus în practică, ce-ţi vor pune casa în valoare.

Orice tip de curte ai decide că este potrivită pentru arhitectura casei tale, este bine de ştiut că ai nevoie de un plan bine pus la punct şi de la care să nu te abaţi pe parcurs. Modificările de ultim moment pot duce la o mixtură de elemente nepotrivite.

Primele trei componente de bază ale curţii din faţă sunt  spaţiul pentru intrarea şi parcarea maşinii, crearea unei alei care să faciliteze accesul  către intrarea principală şi accentuarea faţadei.

Dacă spaţiul vă permite, curtea din faţă poate să devină un spaţiu perfect pentru relaxare sau entertaiment. Amenejată cu sezlonguri sau hamace, cu un foişor sau chiar cu un mic spaţiu creat pentru foc în serile de vară răcoroase.  

Idei pentru amenajarea curţii din faţa casei: limitează numărul de plante

Trebuie să ai grijă să nu combini prea multe specii de plante şi flori. Ţinteşte la o grădină care să nu conţină mai mult de zece specii de plante perene, doar trei sau maximum cinci specii de arbuşti şi doar unul sau două tipuri de copaci.



Deşi poate să fie tentant să achiziţionezi tot felul de plante noi, trebuie să rezişti tentaţei pentru că mai puţine specii de plante vor creea un peisaj unitar, nu un conglomerat de plante.

Pe lângă tipul de pavaj pe care alegi să-l foloseşti, aranjează plantele cu flori în drumul către uşa de la intrare. Ţine cont de tipul de plante, de textura şi culoarea lor, şi îmbină-le în secvenţe care se repetă.

image
image

Încadrează uşa de la intrare. Poţi transforma uşa principala a casei într-un punct de interes, trasând linii din pavaj şi flori care să direcţioneze vizitatorii. Nu ascunde faţada casei în spatele unor plante voluminoase.

Idei pentru amenajarea curţii din faţa casei: gândeşte-te şi la lunile de iarnă

Chiar dacă lunile de vară sunt foarte ofertante, trebuie să te gândeşti şi la cum va arăta grădina din faţa casei talei şi în perioada mai rece a anului. Plantează, deci, specii de conifere care oferă culoare şi textură în tot timpul anului. Plantează specii de arbuşti ce se dezvoltă continuu, dar care să nu necesite foarte mult timp pentru întreţinere. 

image

FOTO Pinterest

image

FOTO Pinterest

FOTO Pinterest

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite