Idei pentru amenajarea grădinii cu flori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Idei pentru amenajarea grădinii cu flori FOTO: lynnsgiftandgarden.com
Idei pentru amenajarea grădinii cu flori FOTO: lynnsgiftandgarden.com

Odată cu primele zile de primăvară a venit momentul să demarezi lucrările de amenajare a spaţiului verde din curte. Că îţi doreşti o oază de relaxare în stil rustic, mediteranean sau asiatic, iată câteva idei pentru amenajarea grădinii cu flori.

Cu puţin efort şi ceva mai multă inspiraţie, oricine poate realiza o grădină de flori uimitoare. Înainte de toate, ar trebui să iei o decizie cu privire la tematica oazei de relaxare, ţinând cont nu doar de preferinţele personale, ci şi de spaţiul de care dispui şi de timpul pe care vrei să-l aloci îngrijirii grădinii.

Idei pentru amenajarea grădinii cu flori. În stil rustic

Dacă stilul rustic îţi este pe plac, trebuie să eviţi modelele geometrice riguroase, rigide. Alege să dai cărărilor un aspect şerpuit, natural.

amenajare gradina flori

FOTO: bhg.com

Pentru a amenaja o grădină rustică, alege plantele decorative şi florile româneşti, întâlnite în grădinile bunicilor noştri: bujori, narcise, caprifoi (mâna Maicii Domnului), garofiţe de grădină, crizanteme, gladiole, lalele, muşcate, crăiţe şi altele.

amenajare gradina flori

FOTO: peonysenvy.com

Completează designul rustic cu jardiniere şi ghivece din lemn sau din lut, lucrate manual, mobilier de grădină cu aspect învechit, pietre de munte, roabe şi, dacă ai suficient spaţiu, o căruţă decorativă din lemn.

amenajare gradina flori

FOTO: flickr.com

image

FOTO: organizedclutterqueen.blogspot.com

amenajare gradina flori

FOTO: thecottagemarket.com

Idei pentru amenajarea grădinii cu flori. Influenţe mediteraneene

Dacă iubeşti stilul mediteranean, îl poţi aduce la tine acasă amenajând spaţiul verde în culori aprinse de roz, cu statui de zeiţe, coloane şi ghivece mari din teracotă.

amenajare gradina flori

FOTO: cdxnd.com

Amplasează mai multe ghivece de dimensiuni şi înălţimi diferite într-un colţ al grădinii, eventual lăsându-l pe unul răsturnat. Următorul pas este să alegi flori mediteraneene pentru grădina ta inspirată de Italia şi Grecia. Leandrii ocupă un loc special în grădinile mediteraneene, iar ei pot fi plantaţi şi la noi.

Alege flori în nuanţe de roz, alb şi albastru pentru a aduce culorile vii ale zonelor mediteraneene în propria casă. Lavanda, petuniile şi yucca sunt alte opţiuni de flori pentru grădina ta mediteraneeană.

amenajare gradina flori

FOTO: mybeautifulrooms.blogspot.com

Idei pentru amenajarea grădinii cu flori. Inspiraţie asiatică

Alege stilul asiatic dacă îţi doreşti o grădină de vis, destinată liniştii şi relaxării. Nu trebuie să lipsească din acest spaţiu un izvor care să-ţi mângâie auzul cu susrul lui şi să-ţi inducă o stare zen. Statuile Buddha sunt, de asemenea, un element caracteristic grădinilor asiatice.

Florile trebuie să fie şi ele în tema aleasă. Cele de cireş, atât de apreciate în cultura japoneză, nu ar trebui să lipsească. Florile de lotus şi magnoliile vin în completarea stilului asiatic ales pentru oaza ta de relaxare.

amenajare gradina flori

FOTO: koheiowatari.com

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite