GALERIE FOTO Hrană pentru minte: produsele din supermarketuri, văzute de aproape

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotograful Michael Schmidt a realizat o serie de imagini care arată de aproape metodele de producţie industrială folosite în Europa, scopul său fiind acela de a determina consumatorul să privească mai atent ceea ce astăzi numeşte hrană .

Astfel, Schmidt a vrut să arate că până şi o  banală acadea este de fapt făcută dintr-un amestec nociv de apă, emulsificatori, stabilizatori, coloranţi artificiali şi arome.

Între 2006 şi 2010, Schmidt a fotografiat de la pescării din Norvegia şi brutării din Germania până la mere italieneşti. Rezultatul este o serie de imagini neobişnuite ale unor preparate culinare populare.

Proiectul „Lebensmittel“ este prima încercare a lui Schmidt în zona fotografiei color, acesta captând paleta de culori a hranei procesate.

Spre deosebire de seriile sale anterioare, imaginile sunt detaşate şi reci. Lucrările lui Schmidt sunt lipsite de optimism şi de credinţa în industrie. „Sunt interesat de ce mâncăm zi de zi, dar reprezintă şi câţiva paşi înainte în istoria fotografiei“, spune el.

Potrivit unui aşa-numit „Atlas al cărnii“ publicat luna aceasta în Germania, aproximativ şapte animale sunt ucise în fiecare secundă în Europa, în cel mai mare abator de la Wietze, din Germania.

Schmidt spune că el crede în imaginea de ansamblu generată de mai multe fotografii şi nu este adeptul unei singure imagini care să ilustreze subiectul:„Unu plus unu egal trei. O a treia imagine invizibilă trebuie să fie creată de cele două“.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite