Fructul care te scapă de mahmureală. Un remediu natural previne stările neplăcute care apar după consumul de alcool
0Cercetătorii au ajuns la concluzia că un banal fruct poate ajuta foarte mult în caz de mahmureală. Desigur, acest fruct ar trebui mâncat înainte de a începe să consumăm alcool.
În urma unui studiu, cercetătorii de la Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation din Australia au descoperit că para asiatică (sau coreeană) poate preveni simptomele foarte neplăcute ale mahmurelii, scrie Daily Mirror.
Acest fruct este de fapt utilizat ca remediu pentru mahmureală de mulţi ani, în ţările asiatice. Cercetătorii nu ştiu deocamdată dacă şi perele cultivate în Occident au acelaşi efect.
Consumarea acestui fruct sau a sucului de pere, înainte de a bea alcool, va preveni simptomele mahmurelii, printre care se numără lipsa puterii de concentrare şi tulburări de memorie.
Sucul de pere reduce nivelul de acetaldehidă din sânge, substanţă care provoacă simptomele specifice mahmurelii. Studiile au demonstrat că această stare de mahmureală este mai puţin severă în cazul celor care au băut suc de pere comparativ cu alţii, care au consumat o băutură placebo.
Cercetătorii au demonstrat însă că efectul pozitiv apare numai dacă para este consumată înaintea alcoolului. Cantitatea recomandată de suc este de 220 ml. Dacă mahmureala a apărut deja, para nu mai este de folos.