FOTO Portretele lumeşti ale prostituatelor din bordelurile americane

0
0
FOTO Jane Hilton
FOTO Jane Hilton

Imaginile frapante ale femeilor care practică cea mai veche meserie din lume au fost realizate de o fotografă britanică, Jane Hilton, pentru o carte-documentar. Printre mărturiile adunate, se află şi povestea lui Cassidy, care şi-a văzut mama şi fratele omorâţi în faţa ei, când avea 6 ani.

Prostituţia este legală în statul Nevada încă din secolul al XIX-lea. În acest moment, există 28 de bordeluri cu autorizaţie. Cel mai vechi dintre acestea datează din 1902 şi a fost inclus într-un documentar, „Love For Sale”, realizat de aceeaşi fotografă.

Fotografiile recente au fost gândite să semene cu lucrări celebre renascentiste, ale unor artişti precum Tiziano şi Ghirlandaio.

Hilton nu a petrecut timp cu femeile din bordel doar pentru a le poza. Fiecare imagine este însoţită de povestea de viaţă a femeii respective. Dintre sutele de femei care lucrează în bordelurile din Nevada, Hilton a remarcat-o pe Cassidy, a cărei poveste este inclusă în cartea „Precious”.

„Are un trecut tragic, dar a reuşit să întoarcă totul în favoarea ei. Este o persoană atât de pozitivă şi frumoasă, atât exterior, cât şi interior. Când avea 6 ani, şi-a văzut mama şi frăţiorul mai mic ucişi, în faţa ei. A fost crescută de bunicii ei şi a reuşit, în timp, să-l ierte pe criminalul familiei sale, respectiv iubitul mamei ei. Nu doar că încearcă să devină o femeie de afaceri de succes, dar ţelul ei în viaţă este să ajute oamenii străzii şi să construiască o casă în care poate să adune cât mai mulţi. Mă simt umilă în faţa ei”, a spus Jane Hilton.

prostituate

Fotografa, care a descoperit primul bordel din Nevada în 2003, ocazie cu care a realizat documentarul „Love for Sale”, pentru BBC, spune că era convinsă că va apela la un psiholog după primele şedinţe cu prostituatele.

„Cred că vizitarea bordelurilor m-a ajutat să realizez cât sunt de norocoasă şi că am avut nişte şanse incredibile la începutul vieţii. Din păcate, nu poţi spune asta despre toată lumea. Şi am mai realizat cât de incredibile sunt unele femei din bordelur, care au pornit în viaţă fără nicio şansă şi au întors lucrurile în favoarea lor”, a spus Hilton.

„Sunt nişte fete cu poveşti tragice, triste, incredibile, extraordinare şi optimiste. Le respect în totalitate şi mă simt privilegiată că m-au lăsat să intru în viaţa lor”, a adăugat ea.

În ciuda circumstanţelor tragice, Jane speră că lumea să vadă cât de frumoase sunt imaginile. „Le găsesc frumoase, cu tot cu imperfecţiuni. Unele dintre ele au devenit etalon pentru min”, a spus fotografa. 

prostituate
prostituate
prostituate
Stil de viață


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri