FOTO Cum e explicată distanţarea socială cu ajutorul berii, al cartofilor prăjiţi şi al animalelor. Mexic a ales o supereroină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Mexic, distanţarea socială este explicată cu ajutorul supereroinei Susana Distancia
În Mexic, distanţarea socială este explicată cu ajutorul supereroinei Susana Distancia

Distanţarea socială, concept necunoscut lumii până de curând, este principala măsură de prevenţie împotriva răspândirii Covid-19 recomandată şi impusă de autorităţi din majoritatea ţărilor. Explicarea acestuia a luat diverse forme, de la cultură la cultură.

Imagini şi grafice au fost lansate oficial şi neoficial în ultimele luni, astfel ca oamenii să înţeleagă ce reprezintă distanţarea socială, concept necunoscut lumii până de curând. 

Termenul a fost explicat în diverse forme, în funcţie de cultură.

Belgienii ar trebui să stea la o distanţă de 22 de sticle de bere unii de alţii sau de 10 conuri cu cartofi prăjiţi, 43 de bomboane ori trei lăzi cu bere.

image

Cum e explicată distanţarea socială în Belgia 

Pentru Kenya, un grafic explică faptul că lungimea unui leu este distanţa corectă pe care locuitorii trebuie să o păstreze tot timpul. „Dar nu folosiţi un leu real. Păstraţi cel puţin o distanţă de patru elefanţi între voi şi un leu real, dar nu folosiţi nici elefanţi reali“, avertizează.

image

Graficul prin care explică Kenya distanţarea socială 

Mexicul a ales-o pe supereroina Susana Distancia. Guvernul vrea, cu ajutorul ei, să încurajeze oamenii să păstreze distanţa şi să rămână în case. Numele ei este un joc de cuvinte: „su sana distancia“ (distanţa ta sănătoasă - n.r.).

Superputerea Susanei Distancia este extinderea braţelor la 1,5 metri pentru a crea o bulă prin care se protejează şi îi protejează pe alţii de infecţie.

image

În Egipt, televiziunile difuzează un cântec antrenant şi imagini vechi cu actorul Adel Imam, dar şi cu imagini luate dintr-un clip italian realizat cu acelaşi motiv. „Nu vă sărutaţi, nu daţi mâna, nu transmiteţi virusul“. Mesajul video poate fi văzut şi pe străzi.

Stil de viață


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri