FOTO Ce-şi mai construiesc oamenii din toată lumea în spatele casei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul din atributele proprietăţii personale este libertatea cu care proprietarul face ce consideră de cuviinţă în spaţiul său. Imaginile de mai jos sunt dovada creativităţii oamenilor din toată lumea, care nu s-au împiedicat de limitele spaţiului lor.

Un mini-patinoar pregătit pentru meciuri de hocheri, construit de un bunic pentru nepoţii săi, sau un tobogan de apă, realizat de un tată pentru copiii săi, dar şi prietenii lor. Tot ce trebuie este un pic de imaginaţie şi de spaţiu care poate fi transformat în cel mai dorit loc al casei. 

Nici pasiunile personale nu sunt de ignorat, lucru pe care architectul Peter Archer l-a ţinut minte, când şi-a construit propria replică a casei din filmul „Hobbit”, fiind un fan înrăit al cărţilor lui J.R.R. Tolkien. Nici casa din copac nu trebuie să rămână la stadiul de vis, fiind una dintre opţiunile posibile. Casa mini-corabie, casa-moară de vânt, vopsită în culoarea roz, sau o miniatură a Parisului, construită în fundul curţii, toate acestea există undeva, în lume, în curţile oamenilor pasionaţi de o idee, devenită apoi realitate. 

Planurile grandioase, precum un mini-castel a cărui construcţie a durat 37 de ani, nu sunt singurele moduri prin care curtea personală poate străluci. Câteodată este de ajuns un hamac imens, în care pot încăpea toţi prietenii sau familia. Sau o pârtie ingenioasă care ţine copiii aproape de casă, indiferent de distracţiile de afară.

Altele ridică părul de pe mână numai la simpla lor vedere. Cum este cazul leagănului, construit chiar la marginea unei prăpastii din Baños, Ecuador, agăţat de un copac care sălăşluieşte şi o căsuţă în ramurile sale bogate.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Stil de viață


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri