Cuplurile fără copii au cele mai fericite căsătorii, dar...

0
Publicat:
Ultima actualizare:

... mamele sunt cele mai fericite persoane dintre toate. Potrivit unui studiu complex, cuplurile căsătorite, dar fără copii, sunt mult mai satisfăcute cu relaţia lor, pentru că partenerii se simt mult mai valorificaţi.

Deşi sunt multe cupluri pentru care cea mai fericită zi comună a fost ziua naşterii primului copil, se pare că nici căsniciile din care micuţii lipsesc nu se lasă mai prejos.

Un studiu realizat pe 5.000 de oameni de vârste diferite, statuturi sociale şi orientări sexuale, a scos la iveală acest fapt. Atât în cazul femeilor, cât şi al bărbaţilor, fără copii, calitatea relaţiei lor a depăşit calitatea relaţiei de cuplu dintr-o familie cu copii.

Timpul petrecut împreună, plimbările în doi, vacanţele şi, în general, activităţile lipsite de grija copiilor, sunt motivele principale pentru acest rezultat.

Situaţia s-a schimbat doar când au fost întrebaţi cât de fericiţi sunt cu vieţilor lor, în general. Mamele au reieşit cele mai fericite, comparativ cu femeile fără copii. În schimb, bărbaţii fără copii sunt mai fericiţi cu viaţa lor decât cei cu copii.

Studiul, realizat de Universitatea Open, din Anglia, prezintă şi fapte banale care reprezintă cheia fericirii în cuplu. O ceaşcă de ceai oferită iubitului sau iubitei este un pas mic către fericire, la fel cum sunt şi dansurile în casă, după ce s-au tras perdelele.
Există un gest care a fost descris drept cel mai important, indiferent de statut, vârstă sau sex, respectiv a spune „Multumesc”.

Cei care au trecut prin despărţiri dureroase sau divorţuri vor face mai multe eforturi pentru a-şi întări relaţiile curente decât cei care nu au trecut prin aşa ceva, mai arată studiul.

Doctorul Jacqui Gabb, autorul studiului, spune că aceste decoperiri oferă speranţă celor care au fost implicaţi în relaţii de lungă durată, care s-au încheiat, mai mult sau mai puţin amiabil. „Arată că oamenii învaţă din aceste relaţii, nu le etichetează ca fiind eşecuri şi uită de greşelile făcute, ci le transformă în experienţe din care au de învăţat”, a sous aceasta pentru dailymail.co.uk.

Fiecare persoană a fost rugată să menţioneze două gesturi ale partenerului care le-a făcut să se simtă apreciate. O ceaşcă de ceai a fost gestul menţionat de majoritatea oamenilor, impresionaţi de grija partenerului.

În schimb, pe lista lucrurilor care enervează se numără condusul încet, mâncatul zgmotos, lăsarea luminilor aprinse şi rosul unghiilor. 

Citeşte şi:

Sexul la vârsta a treia, între mit şi realitate

Femeia frumoasă, ingredientul unei căsnicii fericite

Stil de viață


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri