Cum stimulezi natural hormonul fericirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râsul are un efect benefic asupra sănătăţii şi stării de bine.
Râsul are un efect benefic asupra sănătăţii şi stării de bine.

Pentru a-ţi îmbunătăţi starea de spirit, este nevoie ca nivelul endorfinei, hormonului fericirii, să fie ridicat. Poate nu ştiai, dar pozitivitatea ta stimulează direct glanda pituitară care, la rândul ei, secretă producţia de endorfine în corp, combătând astfel stresul.

Nivelul de endorfine poate fi stimulat prin modalităţi naturale, şi anume:

Prin consumul de alimente picante

Surprinzător, nu-i aşa? Consumul de alimente condimentate, cum este ardeiul iute, poate stimula endorfina, hormonul fericirii. Prin urmare, dacă îţi place mâncarea picantă, aceasta este o este bună pentru tine. Cu cât mâncarea este mai caldă şi mai picantă, cu atât vei fi mai fericită.

Râzând mai des

Ştii de ce oamenii în vârstă se supun în general terapiei de râs? Deoarece râsul creşte producţia de endorfină în creier, aşa numitul hormon al fericirii, eliminând stresul şi prevenind mai multe probleme de sănătate. Aşadar, râsul are un efect benefic. Nu ezita să râzi cât mai des, de fiecare dată când prietenii sau membrii familiei spun o glumă. Mai mult, te poţi uita la un episod de stand up comedy , la un film de comedie. Vei observa cum viaţa ta va deveni mai bună şi fericită.

Descoperă alte moduri prin care stimulezi hormonul fericirii pe clickpentrufemei.ro. 

Cum stimulezi hormonul care îţi prelungeşte viaţa

Sentimentul de fericire îngraşă sau nu?

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite