Cum scapi de muşte fără spray şi soluţii chimice. Trucuri naturiste la îndemână

0
0
Soluţii naturiste împotriva muştgelor Foto Pixabay
Soluţii naturiste împotriva muştgelor Foto Pixabay

Muştele sunt, alături de ţânţari, unele dintre cele mai enervante insecte ale sezonului cald. Pe lângă bâzâitul lor supărător, acestea pot contamina mâncarea, de aceea este extrem de important să scăpăm de ele cât mai rapid. Şi chiar putem să le îndepărtăm fără să folosim substanţe chimice.

În primul rând, nu trebuie să uităm că muştele vin la gunoi. Astfel că este foarte important ca acesta să fie aruncat în fiecare zi. Altă metodă ar fi montarea plaselor anti-insecte sau perdele magnetice. Desigur, spray-urile şi soluţiile chimice sunt foarte eficiente, iar benzile şi lămpile UV, la fel. Însă există şi soluţii naturiste pentru a ţine muştele departe de locuinţă.

Soluţii naturiste pentru a scăpa de muştele supărătoare

Poate nu ştiai, însă poţi îndepărta muştele cu ingrediente pe care le ai în bucătărie sau plante pe care le poţi achiziţiona în drumul spre birou sau spre casă.

Iată câteva trucuri naturiste:

1. Lavanda. Ca şi ţânţarii, muştele nu suporta lavanda, aşa că, în drum spre birou sau spre casă poţi cumpăra flori de lavandă pe care le poţi pune prin casă şi aşa te asiguri că aceste insecte nu te vor mai deranja. Sigur, în piaţa, la gurile de metrou sau în staţiile de autobuz găseşti măcar un vânzător de astfel de plante.

2. Castravetele. Poate nu ştiai, însă această legumă respinge muştele, aşa că taie felii şi aseaza-le prin diverse locuri din casă. Insectele vor înceta să mai apară.

3. Busuioc. Puneţi bucheţele de busuioc în dreptul ferestrelor sau cumpăraţi ghivece cu busuioc, pe care să le aşezaţi pe pervazul geamurilor. Puteţi încerca şi cu alte plante aromatice, precum rozmarin sau pelin.

Citeşte pe Click.ro despre alte soluţii naturiste împotriva muştelor

Stil de viață


Ultimele știri
Cele mai citite