Cum să-ţi păstrezi bronzul mai mult timp

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Odată ce ai căpătat bronzul mult dorit, singura aşteptare este ca acesta să dureze cât mai mult. De cele mai multe ori, autobronzantele şi sesiunile de solar sunt cele mai rapide căi prin care se menţine bronzul, dar sunt departe de a fi cele mai sănătoase. Iată cum îţi poţi păstra bronzul mai mult timp, fără riscuri majore.

Diferite tipuri de piele şi de culoare a pielii fac ca bronzarea să dureze mai mult la unii şi mai puţin la alţii. Într-un final, rezultatul rămâne acelaşi dorit, dar nu pentru mult timp. Oricât timp ai avea nevoie să te bronzezi, nu uita că loţiunea de plajă este vitală, indiferent de situaţie. Chiar dacă pielea nu arată ca şi cum ar fi arsă, razele ultraviolete îşi vor spune cuvântul în timp.

Aşa că ţine cont de următorii paşi, încă de la prima sesiune de plajă.

Pasul numărul 1: exfoliere
Înainte să-ţi faci apariţia pe plajă, trebuie să foloseşti exfoliant. Pielea uscată şi nehidratată nu reprezintă o bază bună pentru bronz, pentru că acesta va piere mult mai repede. Foloseşte, la duş, un gel cu particule exfoliante şi mănuşi cu lufă, un exfoliant natural, cu care să masezi corpul în mişcări circulare.

Pasul numărul doi: hidratează
Loţiunea hidratantă este cel mai bun prieten al pielii tale, în special pe timpul verii, aşa că alege una potrivită tipului tău de piele. Pentru pielea uscată funcţionează cel mai bune unturile de corp, altfel, loţiunile obişnuite sunt suficiente. Dacă vrei să te asiguri că nu vei avea de-a face cu piele uscată pe timpul verii, aplică ulei de corp după duş. Nu-l şterge după, ci doar tamponează cu un prosop excesul.

Sfat. Fructele şi legumele care conţin beta-caroten sporesc luminozitatea pielii, motiv pentru care multe dintre produsele dedicate pielii conţin morcovi, spre exemplu. Este leguma cu cea mai bogată sursă de pigment portocaliu, aşa că renunţă la biscuiţi în favoarea ei.

Pasul numărul 3: protejează-ţi pielea
Nu este de ajuns o singură aplicare pe durata unei şederi la plajă. În funcţie de câte dăţi ai fost deja la plajă, aplică din plin loţiune cu un factor de protecţie de 15 sau 20, cel puţin. Contrar a ceea ce majoritatea crede, loţiunea de plajă nu împiedică bronzul să apară, ci doar apără pielea de eventualele daune. Nu uite de tălpi, mâini şi buze. Există balsam de buze cu factor de protecţie şi este recomandat să nu-l eviţi.

Sfat. Pentru a preveni daunele cauzate de soare şi clorul din apa de la piscină, foloseşte un balsam de păr pentru o protecţie completă.

Pasul numărul 4: hidratează-te
Mereu să ai cu tine o sticlă mare de apă plată cu tine. Nu este vorba doar de evitarea deshidratării, ci şi de ajutarea pielii. Oamenii de ştiinţă cred că apa măreşte durata de viaţă a celulelor din epidermă.
Soarele luminează cel mai puternic între orele prânzului şi ale după-amiezii, aşa că limitează expunerea directă în acest interval. Poartă o pălărie, motiv pentru care ai să fii şi în tendinţe.

Pasul numărul 5: accelerează
Odată ce pielea ta a absorbit în totalitate loţiunea de plajă, poţi aplica ulei bronzant, genul care se potriveşte pielii tale. Sunt zeci de branduri care oferă o soluţie în acest sens, dar nu uita că şi dacă uleiul are factor de protecţie, tot trebuie să aplici loţiunea de plajă. Orice cu un factor de protecţie mai mic de 10 protejează extrem de puţin.

Sfat. În timp ce mulţi pot fi văzuţi la plajă folosind ulei de corp dedicat bebeluşilor, alţii amestecă loţiuni de plajă cu uleiuri.

Pasul numărul 6: hidratarea de după soare
Este la fel de important să urmăreşti evoluţia bronzului la finalul zilei. Acesta tinde să fie şi mai evident după duş, dar folosirea unei loţiuni after-sun va crea rezultatul perfect.
După aceea, aplică crema hidratantă în fiecare zi, dimineaţă şi seară, pentru a-ţi păstra pielea fină şi bronzul cât mai mult timp.

Sfat. Odată ce te-ai bronzat, poţi folosi un autobronzant pe care să-l aplici zilnic. Cremele de ultimă generaţie au tendinţa să întărească culoarea naturală a pielii în loc să o mascheze.

Nu uita că trebuie să-ţi alegi machiajul cu grijă odată ce eşti bronzată. Renunţă la fondul de ten şi rămâi la crema de piele cu o tentă de culoare şi luminează totul cu fard de obraz şi pudră bronzantă.
 

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite