Cum să scapi de tristeţe şi stres prin creşterea nivelului de dopamină în mod natural

0
0

Dopamina este responsabilă de nivelul fericirii, influenţând optimismul şi motivaţia. Pentru o stare de bine, specialiştii recomandă adoptarea câtorva obiceiuri ce au ca rezultat reglarea impulsurilor emoţionale.

Dopamina este un neurotransmiţător ce are capacitatea de a controla nivelul de fericire şi centrul de recompense, reglând impulsurile emoţionale. Dopamina are efect asupra percepţiei noastre, influenţând nivelul de optimism şi motivaţie. Un nivel scăzut al dopaminei poate declanşa tristeţe, stres, depresie şi alte efecte secundare, scrie healthyfoodhouse.com.

Modalităţi naturale de a creşte nivelul de dopamină fără a utiliza medicamente:

Ţineţi-vă departe de  dependenţe

Dependenţa se poate dezvolta având la bază alcoolul, alimentaţia excesivă, droguri, sex, cumpărături sau jocurile de noroc. Toate produc un sentiment de plăcere, dar nu vă va oferi niciodată o rezolvare pe termen lung a problemei. Dacă doriţi să diminuaţi riscul de dependenţă, trăiţi o viaţă plină de împlinire şi găsiţi-vă un scop. Programaţi-vă activităţi care vă produc plăcere, practicaţi hobby-urile preferate şi, mai presus de toate, înconjuraţi-vă de persoane care vă inspiră să fiţi pozitivi. Traumele şi abuzurile duc la dependenţă în majoritatea cazurilor. Va trebui să găsiţi modalităţi de eliberare emoţională şi de iertare. Nu vă simţiţi ruşinaţi şi solicitaţi ajutorul unui terapeut.

Planificaţi-vă sarcini zilnice

Nivelul de dopamină creşte atunci când finalizăm o sarcină, aşa că împărţiţi sarcinile mari în unele ceva mai mici. Creaţi o listă şi ştegeţi-le pe măsură ce le duceţi la îndeplinire.

Valorificaţi-vă creativitatea

Activităţile creative cresc nivelul dopaminei. Dacă vreţi să vă creşteţi nivelul de optimism şi motivaţie, încercaţi activităţi precum dansul, fotografia, baletul sau chiar meşteritul la maşină.

Faceţi zilnic mişcare

Sportul sporeşte nivelul de dopamină, crescând nivelul endorfinelor. Exerciţiul fizic este parte a îngrijirii de sine şi a fericirii. Făcând sport periodic, corpul va deveni mai puternic, iar tonusul va fi îmbunătăţit prin creşterea nivelului de energie.

Creşteţi nivelul de tirozină

Tirozina este principala sursă de energie a dopaminei. Este unul dintre cei 22 de aminoacizi folosiţi pentru a construi proteine ​​în corp: migdale, banane, avocado, ceai verde, pepene verde şi ciocolată neagră. Încă o dată, alimentele sunt medicamente şi pot crea şi fericire.

Ascultaţi muzică

Muzica duce la creşterea nivelului de dopamină, făcându-vă să vă simţiţi relaxaţi. Acest obicei vă poate ajuta temporar, dar nu va duce la împlinirea durabilă a vieţii. Muzica poate fi o sursă de inspiraţie sau un mod de a da startul unei zile pline de optimism. Asiguraţi-vă că aveţi multe alte surse de dopamină şi în viaţa voastră.

Meditaţi

Dacă aveţi o viaţă agitată, s-ar putea să vă simţiţi copleşiţi. Există atât de multe de făcut, lista de sarcini este nesfârşită şi există multe alte impulsuri spontane ale nevoilor şi dorinţelor. Cu atât de multe sarcini, creierul este blocat în trecut şi lucrează deja în viitor. Prin meditaţie, puteţi învăţa să fiţi prezenţi. Meditaţia creşte nivelul de dopamină, calmează mintea, relaxează şi produce mai multă energie mentală.

Stil de viață


Ultimele știri
Cele mai citite