Articol publicitar

Cum să eviţi depresia cauzată de singurătate

0
0

În decursul anului trecut, poate ne propusesem să ieşim mai mult la întâlniri, să cunoaştem persoane noi, să călătorim într-un loc pe care de mult voiam sa-l vedem, să mergem la un concert al trupei preferate sau să facem voluntariat. Acum, aceste activităţi sunt extrem de limitate şi nici perspectivele pe termen lung nu sunt foarte îmbucurătoare.

În faţa acestor situaţii, este foarte importantă atitudinea pe care o adoptăm, mai ales dacă în această perioadă am suferit de singurătate. 

Atitudinea este libertatea supremă de alegere pe care o avem. Putem să ne victimizăm, să ne spunem că totul este o catastrofă, sau putem încerca să fin recunoscători pentru micile bucurii ale vieţii, conform unui articol de pe thriveglobal.ro.

În cadrul emisiunii ”Adevăr sau… întâmplare”, psihoterapeutul Ana Pantazescu ne-a desluşit cele mai interesante mituri despre singurătate. Aşadar, este singurătatea doar o emoţie? Ana Pantazescu a infirmat acest mit: ”Singurătatea este un sentiment. Diferenţa dintre emoţii şi sentimente este că emoţiile durează 30 de secunde, iar sentimentele sunt interpretarea noastră a ceea ce simţim în corp în urma descărcării unor neurotransmiţători”. Sunt oamenii introvertiţi predispuşi la singurătate? Ana Pantazescu ne-a lămurit: ”Parţial adevărat. Introverţii sunt mult mai conectaţi cu propria persoană, de aceea şi preferă să petreacă mai mult timp cu ei înşişi, dar asta nu înseamnă neapărat că ei şi ajung în contact cu acel sentiment de singurătate”. Şi, confom expertului, acum ne confruntăm cu o epidemie de singurătate, aceasta fiind accentuată de contextul pandemiei.

Află mai multe despre singurătate urmărind întregul episod Adevăr... sau întâmplare cu Ana Pantazescu, psihoterapeut, un concept Thrive Global difuzat pe Magic TV şi pe YouTube Magic FM România. 

Şi nu uita să te abonezi pe canalul YouTube Magic FM România pentru a urmări toate emisiunile Thrive Global şi citeşte thriveglobal.ro pentru a fi la curent cu ultimele articole.

Mai multe - Stil de viață

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite