Cum îi faci pe toţi să joace cum vrei tu: trucuri psihologice simple şi eficiente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trucurile psihologice ne pot ajuta să manipulăm atitudinea şi chiar deciziile unei persoane, fără ca „victima” să realizeze efectul tehnicilor subtile pe care le-am folosit.

Psihicul uman poate fi „păcălit” prin intermediul unor trucuri psihologice subtile, dar eficiente. Iată care sunt câteva din cele care dau rezultate, prezentate de publicaţia „Business Insider”:

1. Alege un teren neutru pentru negocieri

Atunci când negociezi cu cineva, alege un teren neutru, precum o cafenea, în locul sălii de şedinţe. Astfel, partenerul tău de discuţii nu va fi tot timpul cu garda sus. Oamenii au tendinţa să fie mai egoişti când sunt înconjuraţi de lucruri care le amintesc de locul de muncă.

2. Fă-i să se simtă datori cu o favoare

Atunci când ajuţi pe cineva cu ceva, fă în aşa fel încât să se simtă obligat să îţi întoarcă favoarea. De exemplu, atunci când îţi mulţumeşte, spune-i: „Desigur, nicio problemă, aşa fac prietenii unul pentru celălalt”.

3. Imită limbajul corpului unei persoane ca să o faci să te placă

Imită subtil mimica şi modul în care o persoană stă, gesticulează sau vorbeşte, pentru a o face să te placă mai mult.

4. Vorbeşte repede ca să-ţi faci oponentul să fie de acord cu tine

Când o persoană nu este de acord cu tine, vorbeşte repede. Astfel, persoana respectivă nu va avea timp să proceseze tot ce spui, iar de multe ori va accepta ceea ce spui.

5. Roagă-i pe oameni să-ţi facă favoruri atunci când sunt obosiţi

Când sunt obosiţi, epuizaţi, oamenii nu reuşesc, de cele mai multe ori, să pună sub semnul întrebării cererea primită, aşa că sunt tentaţi să o accepte fără să se gândească prea mult.

6. Fă-i să se simtă priviţi ca să se poarte mai frumos

Dacă au impresia că sunt privite, cele mai multe persoane se vor comporta mai frumos, aşa că tot ce trebuie să faci este să aşezi în apropiere o fotografie cu o persoană care priveşte fix spre cel pe care vrei să-l motivezi.

7. Sperie-i ca să obţii ce vrei

Oamenii încercaţi de stări de anxietate au tendinţa să răspundă pozitiv cererilor pe care le primesc. Acest lucru se întâmplă pentru că sunt mai ocupaţi să proceseze pericolul decât să se gândească la ce tocmai li s-a cerut.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite