Cum arată viaţa unui model de fotografii de stoc?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Samantha Ovens, în poza folosită pentru a ilustra materialul despre fantezii sexuale FOTO The Guardian
Samantha Ovens, în poza folosită pentru a ilustra materialul despre fantezii sexuale FOTO The Guardian

Modelul Samantha Ovens şi-a văzut una dintre imaginile în care a pozat folosită pentru ilustrarea unui material cu titlul „Am fantezii cu sex în grup cu bărbaţi obezi şi bătrâni”. Este doar unul dintre riscurile meseriei de model pentru fotografii de stoc.

Imaginile de stoc sunt fotografii care ilustrează teme generale, precum fericire sau tristeţe, pentru cotidiene, reviste sau site-uri. În lipsa unei fotografii precise asupra subiectului, publicaţiile apelează la agenţiile de stoc pentru a ilustra materialul respectiv. Iar modelele care pozează pentru astfel de imagini cunosc toate riscurile. Ştiu că dacă vor poza triste, faţa lor va putea ilustra un material despre consecinţele bolilor venerice sau despre femeile care au fost înşelate, spre exemplu.

Este şi cazul Samanthei Ovens, care în acest weekend a câştigat zeci de fani pe Twitter, după ce un utilizator a semnalat apariţia ei în paginile „The Guardian”. „De ce nu pozezi pentru imagini stoc, au spus ei. Ce-ar putea să iasă greşit, au spus ei?”, a menţionat acesta amuzat.

Imaginea o înfăţişa pe Samantha gânditoare, într-o pijama scumpă. Experienţa sa de model a obişnuit-o să se regăsească în articole despre ipoteci sau sindromul premenstrual. Dar nu se aştepta la un titlu care să conţină nici „sex în grup”, nici „bărbaţi obezi şi bătrâni”.

„Am deschis ziarul când eram cu nişte prieteni. De fapt, eram chiar acasă la mama partenerei mele. Am izbucnit în râs şi i-am chemat să vadă cum arăt eu anxioasă. Şi adevărul este că, citind materialul, aveam şi de ce”, a povestit amuzată Samantha pentru „The Guardian”.

Imaginea despre care vorbeşte a fost realizată, de fapt, acum doi ani, şi avea tema „Răceală şi boală”. Imaginile capturate atunci urmau să fie folosite pentru materialele despre sănătate, răceală şi alte afecţiuni.

Samantha avea 36 de ani de atunci, dar era obişnuită deja cu nivelul ironiei al meseriei sale. Chiar dacă este lesbiană, obişnuieşte deseori să interpreteze rolul unei mame tinere sau a unei soţii fericite pentru televiziuni sau publicaţii. Dar materialul din „The Guardian” a fost ceva nou.

Ovens este, de fapt, un model de succces. A lucrat pentru clienţi precum Debenhams, Optical Express, Colgate şi British Airways în trecut. Dar astfel de clienţi au tendinţa să monopolizeze un model şi pot fi destul de reticenţi când vine vorba de asocierea cu materiale precum cel din cotidianul britanic.

„Dacă vreau să păstrez genul acesta de clienţi, trebuie să-mi protejez imaginea”, a spus ea. I-a stricat „The Guardian” reputaţia? „Nu mă îngrjijorează deloc”, a răspuns ea. Chiar a câştigat 90 de fani pe Twitter peste weekend. La două zile după, Ovens putea fi văzută într-o imagine care ilustra un material despre stres, în „The Telegraph”, de această dată. „Cum poţi să iei în serios aşa ceva? Sunt lucruri mult mai importante în viaţă”, a spus Samantha. 

Citeşte şi:

Vârsta la care femeile se simt cele mai frumoasa

Italiencele stau la cratiţă la fel de mult ca româncele

Trend bizar: bronzul artificial de schi

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite