VIDEO „Picnic“ nocturn cu scurtmetraje, la Grădina Botanică din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Francois Berland, actorul principal din scurtmetrajul „Paul Rondin est... Paul Rondin“, ce va fi proiectat la „Marele Picnic“ din Grădina Botanică din Bucureşti FOTO shortsup.ro
Francois Berland, actorul principal din scurtmetrajul „Paul Rondin est... Paul Rondin“, ce va fi proiectat la „Marele Picnic“ din Grădina Botanică din Bucureşti FOTO shortsup.ro

O serie de scurtmetraje din programul „ShortsUP“ va fi proiectată, pe 13 iulie, de la ora 20.00, în Grădina Botanică din Bucureşti. Spaţiul verde al grădinii va deveni astfel o insulă de evadare urbană, în compania celor mai apreciate filme de scurtă durată de la „ShortsUP“, din ultimii patru ani.

Filmele „Marelui Picnic“ din Grădina Botanică sunt o retrospectivă a proiectului „ShortsUP“, iar cinefilii le vor savura întinşi pe iarbă, la răcoare, într-un loc ferit de aglomeraţia Bucureştiului. Programul evenimentului include şi tururi ghidate pe aleile grădinii, jocuri în aer liber şi poţii de aer proaspăt, la iarbă verde. 

Filmele din program sunt comedii lejere, romance-uri idilice şi fantezii cu dor de ducă ce vor prinde viaţă pe un ecran gonflabil, după apus de soare. Animaţia „Pe Muchia Destinului“ (regia Verena Fels, Germania, 2010) vine la „Marele Picnic“ după ce a stârnit hohote de râs la Weekendul Comediei Scurte, cu o poveste despre sacrificiile făcute în numele prieteniei. Comedia franceză „Paul Rondin est... Paul Rondin“ (regia Frédérick Vin, Franţa, 2008) are în prim plan un erou ce porneşte în căutarea jumătăţii, dar se împotmoleşte într-un obstacol major: nu-şi poate ascunde defectul profesional care-l face total diferit de ceilalţi. „Dragoste la prima vedere“ (regia Michael Davies, Marea Britanie, 2010) e un scurtmetraj amuzant despre fluturi în stomac şi sentimentele trăite o dată în viaţă care a prins din zbor premiul publicului la Aspen Shortsfest si premiul juriului la Raindance Film Festival. 

Biletele pentru „ShortsUP - Marele Picnic“ pot fi cumpărate în avans prin MyTicket şi Eventim la preţul de 20 de lei sau în seara evenimentului la preţul de 25 de lei. Proiecţia va avea loc în sectorul denumit „Grădina Italiană“, iar accesul se face prin Strada Portocalelor, pe lângă Facultatea de Biologie. Spectatorii sunt rugaţi să vină „înarmaţi“ cu echipamentul necesar unui picnic cimematografic : păturici pentru iarbă, poftă de poveste şi stare de vacanţă.

„Marele Picnic“ încheie acest sezon cu proiecţia celor mai populare scurtmetraje difuzate la „ShortsUP“ din 2008 până în 2013. Dacă la Noaptea Lungă a Filmelor selecţia a fost făcută de marile jurii intenaţionale ale lumii, la evenimentul din 13 iulie publicul e cel care a ales, de-a lungul ultimilor patru ani, prin aplauze, zâmbete şi emoţii la unison. Evenimentele tematice ShortsUP revin din toamnă. Mai multe detalii şi recomandări de scurtmetraje online pe www.shortsup.ro. 

Secvenţe din scurtmetrajul „Paul Rondin est...Paul Rondin“


Paul Rondin est... Paul Rondin

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite