VIDEO Noul film al lui Corneliu Porumboiu, proiectat la Noaptea Albă a Filmului Românesc

0
0
Actorul Bogdan Dumitrache în rolul lui Paul din filmul „Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism“ FOTO: cinemagia.ro
Actorul Bogdan Dumitrache în rolul lui Paul din filmul „Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism“ FOTO: cinemagia.ro

Cel mai recent film al regizorului Corneliu Porumobiu, „Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism“, va fi proiectat în această seară, în capital, la Noaptea Albă a Filmului Românesc.

Cel mai nou film al lui Corneliu Porumboiu şi una dintre cele mai aşteptate premiere româneşti ale acestui an vin la Cinema Studio, de la ora 02.15. Filmul spune povestea unui tânăr regizor (Bogdan Dumitrache) care este pe cale să facă un nou film. În timpul filmărilor, Paul are o aventură cu Alina, o actriţă din filmul lui care are un rol secundar. Paul decide să filmeze o scenă nud cu ea, dar lucrurile iau o altă întorsătură şi , în loc să filmeze scena nud, Paul îi mărturiseşte producătorului că suferă din cauza ulcerului. Treptat filmul şi realitatea se îmbină. Iar la filmare se întâmplă ceva neaşteptat.

Totodată, în spaţiul „La Dianei 4“, spectatorii pot vedea, după miezul nopţii, două producţii lansate în cinema la începutul anului: „Killing Time“ (regia: Florin Piersic Jr), de la ora 00.30, iar de la 02.15, al doilea lungmetraj al regizorului Marian Crişan, „Rocker“. Crişan este cunoscut publicului pentru filmele „Morgen“ şi „Megatron“, recompensat cu Premiul Palm d’Or pentru scurtmetraj la Festivalul de la Cannes, în 2008.

„Roşia Montană – un loc la marginea prăpăstie/ Roşia Monatană – Town on the Brink“ (2012, Germania/România) este un documentar regizat de Fabian Daub, ce prezintă binecunoscuta localitate, unde se găsesc unele dintre cele mai mari zăcăminte de aur din Europa, şi impactul proiectului minier iniţiat de Roşia Montană Gold Corporation asupra localităţii. Filmul este programat la Muzeul Ţăranului Român, de la ora 01.00.

Programul complet al Nopţii Albe a Filmului Românesc 2013 este disponibil pe site-ul www.romfilmpromotion.ro. Intrarea la proiecţii va fi gratuită, în limita locurilor disponibile, cu excepţia filmelor „Love Building“ şi „Sunt o babă comunistă“, de la CinemaPRO, unde accesul se va face pe baza unui bilet cu preţ redus (9 lei) şi a filmului „Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism“, de la Cinema Studio (7 lei).

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite