VIDEO London Philharmonic Orchestra, sub bagheta dirijorului Vladimir Jurowski, la Festivalul Enescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
London Philarmonic Orchestra dirijată de Vladimir Jurowski FOTO artsfuse.org
London Philarmonic Orchestra dirijată de Vladimir Jurowski FOTO artsfuse.org

London Philharmonic Orchestra, una dintre cele mai apreciate orchestre la nivel mondial, va susţine un concert în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu“, sub bagheta dirijorului Vladimir Jurowski, pe 13 septembrie.

Concertul „Simfonia Nr. 1 în Do minor“ de Anton Bruckner, inclus în seria Mari Orchestre ale Lumii, va avea loc de la ora 19.30, la Sala Mare a Palatului din Bucureşti.

Unul dintre cel mai bine cotaţi dirijori ai momentului şi absolvent al prestigiosului Conservator de la Moscova, Vladimir Jurowski a fost invitat să dirijeze, de-a lungul anilor, la cele mai cunoscute instituţii muzicale din lume: Royal Opera House - Covent Garden, Teatro La Fenice di Venezia, Opéra Bastille de Paris, Théâtre de la Monnaie Bruxelles, Maggio Musicale Festival Florence.

În aceeaşi seară, publicul se va putea bucura de splendidul „Concert Nr. 3 pentru pian şi orchestră în Do Major, Op.26“ de Serghei Prokofiev, în interpretarea pianistei Anika Vavic, despre care maestrul Zubin Mehta spunea că are „un imens talent, o tehnică excelentă şi un stil deopotrivă inteligent şi pasional“.

Tot pe 13 septembrie, la Ateneul Român din Capitală, de la ora 17.00 este programat un alt concert extraordinar de pian, având-o ca solistă pe pianista de origine franceză Claire-Marie Le Guay. Aceasta va interpreta alături de Orchestre National D'Île-de-France, sub bagheta dirijorului Enrique Mazzola, „Concertul pentru mâna stângă în Re Major Op. 82“ de Maurice Ravel. 

De la ora 22.30, tot la Ateneul Român, unul dintre cei mai iubiţi pianişti şi dirijori se reîntoarce pe scena Festivalului Enescu pentru a oferi publicului un regal de W. A. Mozart. Chiristian Zacharias va dirija Orchestre de Chambre de Lausanne.

Pe 13 septembrie, la Timişoara, Orchestra Filarmonicii Banatul, dirijată de Gheorghe Costin, va interpreta în cadrul festivalului lucrări de George Enescu, Francis Poulenc şi Bela Bartók. Solişti vor fi Manuela Iana-Mihăilescu şi Dragoş Mihăilescu.

Programul complet al festivalului poate fi accesat pe site-ul Festivalului „George Enescu“.

Cel mai important eveniment cultural internaţional organizat de România, Festivalul „George Enescu“ se desfăşoară între 1 şi 28 septembrie, în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară. Festivalul aduce pe scenele româneşti unii dintre cei mai mari artişti ai momentului, de la pianistul şi dirijorul Daniel Barenboim la pianista fenomen Yuja Wang, alături de orchestre de top, cap de afiş oriunde în lume - Staatskapelle Berlin, Royal Concertgebouw Orchestra, Pittsburgh Symphony Orchestra.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite