VIDEO Impresionant: cum arată Teatrul Naţional din Bucureşti pustiu, fără spectatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
TNB şi-a suspendat spectacolele până la sfârşitul lunii         FOTO: Florin Ghioca / TNB
TNB şi-a suspendat spectacolele până la sfârşitul lunii         FOTO: Florin Ghioca / TNB

Efectele răspândirii coronavirusului s-au simţit imediat în ţara noastră prin închiderea instituţiilor de cultură: teatrele, operele, muzeele şi-au încetat activitatea cu publicul.

Considerat drept cel mai mare teatru din Sud Estul Europei, cu şapte săli, Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti este probabil şi cel mai afectat de această criză, fiind nevoit încă de la începutul săptămânii să anuleze toate evenimentele programate până la sfârşitul lui martie.

Într-o postare pe pagina de socializare a instituţiei a fost postat un video impresionant, realizat de fotograful oficial al teatrului, Florin Ghioca, în care sunt prezentate sălile, cabinele actorilor şi foaierele pustii. 

„11 Martie, o zi tristă pentru noi: cel puţin până la finalul lunii suntem nevoiţi să închidem cel mai mare teatru din Europa de Est publicului. Cam aşa arată astăzi teatrul, fără spectacole şi fără spectatori. Vă mulţumim că ne rămâneţi alături!”, au postat cei de la TNB pe pagină.

   

Toate instituţiile de cultură din Capitală şi-au închis porţile luna aceasta, în încercarea de a limita răspândirea COVID-19. Toate evenimentele publice cu peste 99 de participanţi au fost interzise. Instituţiile îşi vor continua activitatea curentă, fără însă a lucra cu publicul.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite