VIDEO Filmul „Ana, mon amour“ a avut premiera românească, după succesul de la Berlinală

0
0
Actorul Vlad Ivanov, producătoarea Oana Iancu, regizorul Călin Peter Netzer, actorii Diana Cavallioti şi Mircea Postelnicu, directorul de imagine Andrei Butică, monteurul Dana Bunescu şi actorul Adrian Titieni
Actorul Vlad Ivanov, producătoarea Oana Iancu, regizorul Călin Peter Netzer, actorii Diana Cavallioti şi Mircea Postelnicu, directorul de imagine Andrei Butică, monteurul Dana Bunescu şi actorul Adrian Titieni

După succesul obţinut la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, unde a fost aplaudat în picioare de jurnalişti şi premiat cu un Urs de Argint pentru montaj, filmul românesc "Ana, mon amour", în regia lui Călin Peter Netzer, a avut, în sfârşit, premiera oficială la Bucureşti, la Grand Digiplex din Băneasa.

Rând pe rând, protagoniştii filmului şi echipa care a lucrat la acest lungmetraj au păşit pe covorul roşu, iar emoţiile au fost şi de această dată foarte mari, chiar dacă "hopul" numit Berlinale a trecut. Oameni de film, critici, jurnalişti şi invitaţi de seamă au umplut sala cinematografului, iar printre aceştia din urmă s-a aflat şi fostul premier Daican Cioloş, care a venit însoţit de soţie. De altfel, cei doi s-au întreţinut minute bune cu regizorul Călin Peter Netzer.

Pe scena din faţa ecranului de proiecţie a avut loc prezentarea echipei filmului (peste 35 de persoane), nelipsind actorii Diana Cavalliotti şi Mircea Postelnicu, cei care întruchipează cele două personaje centrale ale filmului precum şi Vlad Ivanov, Adrian Titieni şi Vasile Muraru, co-scenariştii Cezar-Paul Bădescu şi Iulia Lumânare (care are şi un rol în film), producătoarea Oana Iancu, monteurul Dana Bunescu, cea care a şi primit Ursul de Argint la Berlin, precum şi colegii lor din toate departamentele de producţie. 

ciolos netzer ana mon amour

Fostul premier Dacian Cioloş, alături de soţie şi de regizorul Călin Peter Netzer

„Ana, mon amour” este analiza unei poveşti de dragoste, o incursiune atipică ce surprinde cele mai tensionate şi delicate momente din evoluţia unui cuplu. 

Toma şi Ana se cunosc în facultate, se apropie rapid şi încep o relaţie de iubire care devine în scurt timp o luptă contra tuturor. Din cauza unor probleme din copilărie, Ana are frecvent atacuri de panică, iar Toma îşi asumă rolul de protector necondiţionat. Deşi pare să deţină controlul asupra relaţiei, ani mai târziu el se trezeşte gravitând în jurul unei femei pe care nu o poate înţelege, forţându-se până la limită în încercarea de a o salva.

Scenariul este semnat de Călin Peter Netzer, Cezar Paul Bădescu şi Iulia Lumânare, şi a fost inspirat de romanul „Luminiţa, mon amour“ scris de Cezar Paul Bădescu. Directorul de imagine este Andrei Butică, montajul şi sound design-ul îi aparţin Danei Bunescu, decorurile sunt realizate de Mihaela Popescu, costumele de Augustina Stanciu, sunetul înregistrat de Andre Rigaut, iar machiajul a fost realizat de Christina Paul. Producatorii filmului sunt Călin Peter Netzer şi Oana Iancu.

Filmul ''Ana, mon amour'' a câştigat Ursul de Argint pentru cea mai bună contribuţie artistică, în cadrul galei de premiere a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. Premiul a fost acordat Danei Bunescu pentru montajul acestui film.

Filmul "Ana, mon amour" va rula în cinematografele din România începând cu data de 3 martie.

Mai multe - Cultură

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite