VIDEO Imagini halucinante cu un drum judeţean: lacul din mijlocul „şoselei“

0
0
Drumul judeţean DJ 240A FOTO Ionuţ Dumitraşcu
Drumul judeţean DJ 240A FOTO Ionuţ Dumitraşcu

Filmuleţul a fost făcut de Ionuţ Dumitraşcu, profesor de sport la şcoala generală din Ghidigeni, judeţul Galaţi. Profesorul, care locuieşte în Cerţeşti şi face naveta zilnic pe drumul amintit, se luptă de câţiva ani cu autorităţile pentru a le convinge să repare şoseaua, însă de fiecare dată s-a ales doar cu promisiuni.

Situaţie revoltătoare la Galaţi, unde un drum judeţean, DJ240A, care face legătura între localităţile Cerţeşti şi Ghidigeni este lăsat de izebelişte de către autorităţi de câteva decenii, fiind într-o stare groaznică.

Respectivul drum judeţean, lung de circa 7 kilometri, nu a fost nicodată asfaltat, ci doar parţial pietruit, nu are rigole pentru colectarea apei de ploaie şi nici podeţe, fiind practic la mâna intemperiilor. La fiecare ploaie sau la topirea zăpezilor, şoseaua se transformă într-o imensă mocirlă, întreruptă din loc în loc de bălţi uriaşe, de zeci de metri în diametru şi peste un metru adâncime.

În aceste condiţii, toţi cei care au drum între Certeşti şi Ghidigeni (sau localităţile limitrofe) sunt nevoiţi să ocolească circa 40 de kilometri sau să aştepte să sece bălţile.

Nădejdea că autorităţile judeţene vor interveni pentru repararea drumului a dispărut demult. Localnicii spun că ultima reparaţie a fost făcută acum mai bine de 30 de ani, pe vremea comuniştilor, iar de atunci nimeni nu i-a mai băgat în seamă, deşi au trimis sute de memorii la Consiliul Judeţean.

Inclusiv primarii celor două comune (Daniel Cotoranu - Cerţeşti şi Eugen Tăbăcaru -  Ghidigeni), ambii de PNL, deci din opoziţie, au făcut mai multe adrese către conducerea PSD a Consiliului Judeţean Galaţi, însă fără niciun fel de efect.

Drumul a mai putut fi folosit în ultimii ani numai pentru că, din când în când, fermierii din zonă au pus mână de la mână, au cumpărat câteva basculante de pietriş şi, pe banii lor ,au mai astupat din găuri. Din păcate, însă, cârpelile nu mai au efect, drumul fiind în mare parte distrus.

image

Primarul din Cerţeşti şi drumul cu bucluc FOTO Ionuţ Dumitraşcu

Pentru a arăta că situaţia este realmente strigătoare la cer, un localnic, profesorul de sport Ionuţ Dumitraşcu (ce locuieşte în Certeşti, dar face naveta la Ghidigeni, unde predă) a făcut şi a postat pe internet un filmuleţ halucinant cu drumul ce seamănă cu o imensă mlaştină.

„Am făcut acest filmuleţ în speranţa că ne va vedea cineva şi pe noi  şi se poate se va pune în discuţie şi repararea acestui drum. Acum, acest drum este doar teoretic este judeţean. Practic, este o mocirlă de la un cap la altul. Am filmat acest mare iaz şi mai sunt câteva mai încolo. Noi încă mai rezistăm, dar rezistă şi băltoacele”, spune Ionuţ Dumitraşcu. 

Profesorul spune că a semnalat situaţia autorităţilor judeţene în repetate rânduri, însă de fiecare dată a promis doar promisiuni deşarte. De altfel, în 2015, protestul localinicilor de la Certeşti şi Ghidigeni a ajuns şi la „Adevărul”, iar în urma semnalelor noastre conducerea din acea vreme a Consiliului Judeţean Galaţi ne-a declarat, cu mâna pe inimă (detalii aici) că va rezolva lucrurile în cursul anului 2016

Drum judeţean în stare cumplită la Galaţi

Evident, promisiunile fostului preşedinte al CJ, Nicolae Bacalbaşa (ajuns între timp deputat PSD) nu s-au îndeplinit nici în ziua de astăzi, cu toate că la momentul 2015, prezenta presei şi prefectului judeţului un amplu program de modernizare a drumurilor judeţene în valoare de peste 9,5  milioane de euro pentru 2015 şi 2016.

Conducerea actuală a CJ Galaţi spune că drumul este în lista celor vor fi reparate în 2017, însă, după ani şi ani de promisiuni  fără acoperire, localnicii din Cerţeşti şi Ghidigeni se tem că şi de data asta DJ240A va rămâne tot al nimănui.

Mai multe - Galaţi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite