VIDEO EXCLUSIV Dana Bunescu, primul interviu la Berlinale, după ce a primit Ursul de Argint pentru montajul la „Ana, mon amour“

0
0

Dana Bunescu a primit, sâmbătă seara, chiar din partea directorului Juriului Berlinalei, Ursul de Argint pentru contribuţia adusă cinematografiei, respectiv pentru montajul pe care l-a făcut la filmul "Ana, mon amour", regizat de Călin Peter Netzer, peliculă selecţionată în competiţia oficială.

Pentru că totul a fost ţinut în secret deplin, până la anunţarea premiilor nimeni nu a ştiut cui se vor acorda acestea. Cu atât mai mare a fost surpriza pentru Dana Bunescu, atunci când şi-a auzit numele pe scena sălii de la Potsdamer Platz, în faţa a peste 1400 de spectatori, cineaşti, critici, jurnalişti şi invitaţi.

Şocul unui asemenea premiu neaşteptat a fost atât de mare, încât pe scenă nu a putut să spună decât "Mulţumesc, sunt fără cuvinte!", în aplauzele şi uralele publicului care i-a simţit emoţiile care au copleşit-o. Câteva ore mai târziu, după o noapte albă, în care mărturiseşte că nu a dormit nu neapărat din cauza emoţiilor, Dana Bunescu a oferit un interviu în exclusivitate pentru Adevărul, chiar în faţa clădirii impresionante din Potsdamer Platz, unde a primit unul dintre cele mai râvnite trofee ale cinematografiei europene.

Printre altele, ea a declarat că nu se aştepta la un asemenea premiu, că iniţial a crezut că este o glumă, iar în urma şocului pe care l-a avut nu îşi mai aminteşte ce a zis pe scenă, ci doar faptul că a fost dusă în culise, unde a cerut un pahar cu apă.

Felicitată de colegi şi de prieteni, Dana a mărturisit că din ţară, prima dată a stat de vorbă cu tatăl său, care era de asemenea foarte fericit şi foarte emoţionat, şi care şi-a anunţat bucuros prietenii şi rudele din Craiova.

Mai jos, interviul oferit în exclusivitate pentru Adevărul de proaspăta câştigătoare a "Ursului de Argint" pentru contribuţia adusă cinematografiei, Dana Bunescu.

EXCLUSIV Dana Bunescu, primul interviu după "Ursul de Argint" la Berlinale

Corespondenţă de la Berlin realizată cu sprijinul Institutului Cultural Român şi cu echipament F64.

Mai multe - Cultură

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite