VIDEO Cel mai mare festival de film pentru publicul tânăr din SE Europei, KINOdiseea, se vede la Adevărul LIVE

0
0
Ligia Keşişian Mitulescu, în studioul Adevărul LIVE           FOTO: Sever Gheorghe
Ligia Keşişian Mitulescu, în studioul Adevărul LIVE           FOTO: Sever Gheorghe

Cea de-a IX-a ediţie a Festivalului internaţional de film pentru publicul tânăr KINOdiseea va avea loc la Bucureşti, între 9 şi 15 noiembrie. Timp de şapte zile, în mai multe locuri din capitală vor fi proiectate filme pentru copii şi adolescenţi, vor avea loc ateliere deiniţiere în cinematografie, iar copiii vor avea parte de numeroase surprize.

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul Live

 Anul acesta vor avea loc două competiţii de lungmetraje – KINOdiseea Junior aduce pe marele ecrane de la Cinema Muzeul Ţăranului, Cinema Eforie, Cinema Pro şi în cortul KINOdiseea din Piaţa Universităţii, 11 filme dedicate copiilor între 3 şi 14 ani, părinţilor şi profesorilor. În selecţia oficială a competiţiei KINOdiseea Youth sunt incluse şase titluri pentru tinerii de peste 15 ani şi cinefili, care vor fi proiectate la Cinema Eforie între 10 şi 12 noiembrie.
 
Festivalul include şi cinci competiţii de scurtmetraje, pentru diferite grupe de vârstă, care vor putea fi urmărite pe 11 şi 12 noiembrie la Muzeul Grigore Antipa – Sala Multimedia.
 
Gala de deschidere va avea loc la Cinema Muzeul Ţăranului, pe 9 noiembrie, ora 19:00, cu unul dintre cele mai premiate filme ale anului, în festivalurile de film dedicate publicului tânăr – Inima în Braille/ Heartstrings, în regia lui Michel Boujenah.

Mai multe detalii despre filmele din competiţie şi programul festivalului, pe site-ul kinodiseea.ro. La proiecţiile de la 10:00 şi 12:00, de luni până vineri de la Cinema Eforie, Cinema Muzeul Ţăranului şi Cinema Pro, intrarea este liberă. La toate proiecţiile din cortul KINOdiseea şi Sala Multimedia a Muzeului Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa", intrarea este de asemenea liberă. Rezervările se pot face pe kinodiseea.ro.

image

Pentru celelalte proiecţii de seară şi din weekend, biletele sunt puse în vânzare online, la preţul de 5 lei pentru copii şi 10 lei pentru adulţi. Toate grupurile şcolare (mai mult de 5 persoane) se bucură de intrare liberă, în urma unor rezervări prealabile pe site-ul festivalului sau la adresa rezervari@kinodiseea.ro.
 
KINOdiseea este organizat de Asociaţia Culturală Metropolis. Proiect cultural finanţat de Arcub prin programul Bucureşti – Oraş participativ, de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Primăria Sectorului 3, Centrul Naţional al Cinematografiei. Proiect co-finanţat de AFCN Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National.
 
KINOdiseea este cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrală şi Sud-Est. Festivalul este membru al ECFA - European Children's Film Association. În cele 8 ediţii precedente, festivalul a avut peste 90.000 de participanţi.

În studioul Adevărul LIVE, Ligia Keşişian Mitulescu, director artistic al festivalului, a venit cu cele mai calde veşti din culisele acestuia.

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite