Un nou concurs de management pentru Opera Naţională Bucureşti, anunţat de Ministerul Culturii

0
0

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale (MCIN) a anunţat organizarea unui nou concurs de proiecte de management pentru Opera Naţională Bucureşti (ONB). Data limită pentru depunerea proiectelor şi a dosarelor de concurs de către candidaţi este 13 iulie. Selecţia dosarelor va fi realizată până pe 18 iulie, proiectele urmând să fie analizate între 19 şi 26 iulie, conform site-ului MCIN.

Susţinerea proiectelor de management se va face în cadrul interviurilor care vor avea loc între 27 şi 31 iulie. Rezultatele concursului vor fi anunţate în termen de 24 de ore de la încheierea etapei de interviu. 

Sunt eligibili pentru susţinerea interviului candidaţii care au obţinut cel puţin nota 7 în prima etapă a concursului.

Candidaţii nemulţumiţi de procedura de organizare şi desfăşurare a concursului pot depune contestaţii la  Compartimentul Strategii, Management Cultural, în conformitate cu prevederile capitolului IV din regulamentul de concurs.

În luna mai au fost anunţate rezultatele celui mai recent concurs pentru directoratul Operei, când niciun proiect de manangement nu obţinuse nota minimă de trecere. Pe site-ul ministerului culturii au fost trecute doar notele acordate proiecteor, fără a fi însă precizate numele candidaţilor care le-au primit. Astfel, proiectul O.N.B. 1 a primit nota 6,66, iar proiectul O.N.B. 2, nota 5, 84. 

În prezent, Opera Naţională Bucureşti rămâne sub conducerea interimară a baritonului Ştefan Ignat care s-ar fi numărat printre candidaţii de la ultimul concurs. Ignat a fost numit manager general în decembrie 2017, când o înlocuia în funcţie pe Beatrice Rancea. Aceasta din urmă fusese instalată în funcţia de manager interimar al ONB pe 25 mai 2016 de fostul ministru al Culturii Corina Şuteu. Rancea a revenit la Iaşi pe postul de manager la Opera Naţională din Iaşi, pe care l-a câştigat prin concurs. 

Mai multe - Cultură

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite