Un medic diagnosticat cu tulburare de atenție lansează cartea care ne arată calea spre vindecare

0
Publicat:

Specialiștii spun că boala este un proces pe care trebuie să-l înțelegem. Din propria experiență de bolnav,  un medi diagnosticat cu tulburare de atenție lansează cartea care ne  arată calea spre  vindecare.

Gabor Mate medicul și autorul cărții Mitul Normalității vine în România pentru lansarea cărții sale
“Mitul normalității, Trauma, Boala și Vindecarea“ de Gabor Maté Sursa foto Editura Herald

Psihologul  și psihoterapeutul Diana Vasile, invitată la Interviurile Adevărul Live vorbește despre cartea-ghid  scrisă de medicul și psihoterapeutul Gabor Maté.

Gabor Maté a scris cartea și din propria experiență de medic diagnosticat cu tulburare de atenție

“Mitul normalității, Trauma, Boala și Vindecarea“ de Gabor Maté este un excelent  ghid de cunoaștere care ne explică ceea ce avem de făcut cu noi înșine într-o lume în care pare că este din ce în ce mai dificil de existat.

Gabor Maté a scris această carte din  experiența lui: cea de medic,  de tată, de familist și mai ales cea de bolnav, el însuși fiind diagnosticat cu tulburare de atenție, boală din spectrul celor psihice.Gabor Maté, medicul și psihoterapeutul a lucrat cu bolnavii în faze terminale și cu persoanele dependente de droguri.

Specialistul arată în cartea sa, “Mitul normalității“ că tot ceea ce ni se întâmpă în viață nu ține în mod special doar de factorii genetici, ci și de factorii de mediu, de tipul nostru de relaționare, de modul cum societatea ne spune cum trebuie să fim. Gabor Maté a înțeles că vindecarea vine doar prin modificarea acestora.

Cartea " Mitul Normalității" te ajută să îți redescoperi resursele personale 

Psihologul  și psihoterapeutul Diana Vasile arată în Interviurile Adevărul Live care este mesajul de forță din cartea medicului Gabor Maté: “Uită-te la activitatea ta profesională, la tine însuți, cum funcționezi, indiferent cu ce patologie ai fost diagnosticat, sau ce probleme ai în viața ta. Și observă că dificultățile nu sunt rezultatul defectelor tale, ci al intercațiunii dintre tine, evenimente, oamenii din viața ta. Nu trebuie să găsești vinovații, dar este important să trezești responsabilitatea pe care o ai asupra ta, puterea din tine, dacă vrei să produci o ameliorare în viața ta și dacă vrei să îți oferi o șansă

Diana Vasile spune că cea mai nouă carte a medicului Gabor Maté trebuie citită cu creionul în mână și mai ales cu foarte multă răbdare. Este important de a ne oferi timpul necesar de a înțelege tot ceea ce a pus acolo autorul, mai ales că toată informația este una extrasă din experinețe trăite, din studii și din cazuistica tratată de Gabor Maté.

Gabor Maté psihoterapeut și scriitor canadian de origine maghiară, este autorul cărților „Minți împrăștiate” și „Pe tărâmul fantomelor înfometate - prizonieri în lumea dependenței”. Despre cea mai nouă carte a sa care va apărea în România, Gabor Maté spune:

“Scopul meu cu această carte este de a oferi o perspectivă nouă, care cred că aduce cu ea posibilități enorme pentru o paradigmă mai sănătoasă: o nouă viziune a normalității care să hrănească tot ce este mai bun în ceea ce suntem “Gabor Maté va ajunge la București în luna octombrie și va susține o conferință, în cadrul căreia se va lansa cartea sa “Mitul normalității, Trauma, Boala și Vindecarea“.

Urmărește integral ediția Interviurile Adevărul Live realizată și moderată de Antoaneta Banu și află de la Diana Vasile, psiholog și psihoterapeut, președintele Institutului pentru Studierea și Tratarea Traumei, mai multe amănunte despre cartea “Mitul normalității, Trauma, Boala și Vindecarea“ de Gabor Maté.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite