Un graffiti semnat Banksy, opera de artă preferată de britanici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Graffiti-ul lui Bansky
Graffiti-ul lui Bansky

Un graffiti semnat de artistul stradal Banksy care reprezintă o fată ce scapă din mână un balon roşu în formă de inimă a fost desemnat opera de artă preferată de britanici, potrivit unui sondaj realizat pe un eşantion de 2.000 de persoane, scrie AFP

Pictura "Girl with a Baloon" a fost realizată cu şablon, pe faţada unui magazin dintr-un cartier din Londra, în 2002. Opera de artă a fost înlăturată de pe zid şi vândută, în 2014, pentru suma de 500.000 de lire sterline.

Peisajul pastoral al lui John Constable ”The Hay Wain" (1821) se află pe poziţia secundă în top, urmată de pictura "The Singing Butler" (1992) a lui Jack Vettriano.

Pe locul al patrulea se află "The Fighting Temeraire" (1839), de Joseph Mallord William Turner, iar sculptura ”The Angel of the North” (1998) a lui Antony Gormley, amplasată pe o importantă stradă din Newcastle, ocupă locul al cincilea.

În top 20 se regăsesc şi trei coperte de discuri: cea realizată de Peter Blake pentru albumul "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" al trupei The Beatles, cea a albumului ”Dark Side of the Moon” (pink Floyd), realizată de Hipgnosis şi George Hardie, şi cea dedicată unicului material discografic de studio al formaţiei punk Sex Pistols, ”Never Mind the Bollocks", creată de Jamie Reid.

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite