Artistul britanic Banksy a pictat un mural pe tema Brexit-ului pe un zid din oraşul Dover

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muralul pictat de Bansky pe un zid din Dover
Muralul pictat de Bansky pe un zid din Dover

Artistul britanic Bansky a realizat un mural pe un perete din oraşul portuar Dover pe tema Brexit-ului şi a postat o poză pe Instagram cu ocazia alegerilor din Franţa.

Artistul britanic Bansky a realizat un mural pe un zid din oraşul Dover. Artistul stradal a publicat o fotografie cu muralul pe contul său de Instagram, duminică, cu ocazia alegerilor prezidenţiale din Franţa, potrivit news.ro.

Imaginea realizată de Bansky simbolizează Brexitul şi  înfăţisează steagul Uniunii Europene, cu cele 12 stele aurii, dintre care, un muncitor înlătură una.

Oraşul Dover a fost subiect al numeroaselor discuţii declanşate odată cu ieşirea Marii Britanii din U.E. din cauza poziţionării oraşului portuar între regat şi coasta franceză.

Bansky este un artist cu o reputaţie mondială a cărui artă îmbină umorul negru şi graffiti-ul, mesajele pe care le transmite fiind cel mai adesea de satiră socială.  Lucrările sale de critică politică şi socială au fost realizate pe străzi, pereţi şi poduri din oraşe din întreaga lume.

Artistul realizează adesea instalaţii de mare anvergură, cea mai recentă fiind, conform news.ro, deschiderea unui hotel în Betleem - The Walled Off Hotel, hotel care oferă „cea mai urâtă privelişte din lume”, după cum a declarat chiar artistul britanic. Numele hotelului se constituie ca un joc de cuvinte între denumirea celebrului hotel Waldorf şi cuvintele ”walled off” (”zidit”, ”compartimentat”). Camerele acestui hotel sunt decorate cu desene ale artistului britanic şi sunt orientate toate spre zidul, aflat la doar 4 metri de hotel, construit de Israel în Cisiordania.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite