"Un etaj mai jos" ajunge la Adevărul Live

0
0
Regizorul Radu Muntean
Regizorul Radu Muntean

Lungmetrajul "Un etaj mai jos" va avea premiera în România pe 18 septembrie, după ce a fost perzentat iniţial la Cannes, în secţiunea Un Certain Regard, pentru ca mai apoi să fie proiectat la Toronto, unde a fost primit foarte bine atât de public cât şi de critici. În studioul Adevărul Live, de la ora 15.00, vine un trio formidabil, format din regizorul Radu Muntean şi scenariştii Alex Baciu şi Răzvan Rădulescu.

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul LIVE

Filmul "Un etaj mai jos" spune povestea lui Pătraşcu, care, după ce are ghinionul de a fi unicul martor la o altercaţie domestică ce se sfârşeşte cu o crimă, trebuie să înfrunte doi „vecini” foarte apropiaţi: unul este ucigaşul, celălalt este propria sa conştiinţă. Protagoniştii filmului sunt actorii Teodor Corban, Iulian Postelnicu şi Oxana Moravec.

În prima săptămână de lansare, Un etaj mai jos poate fi văzut în Bucureşti, Cluj, Constanţa, Braşov, Piteşti,  Ploieşti, Oradea, Brăila,  Târgu Mureş, Botoşani, Slobozia, Bârlad, Odobeşti, Focşani, Aiud. Proiecţii speciale, în prezenţa echipei, vor avea loc în weekend-ul de lansare la Bucureşti, Timişoara şi Iaşi.

Un etaj mai jos a avut premiera mondială la Cannes, în selecţia oficială Un Certain Regard. 

În octombrie, va fi proiectat la cel mai important eveniment de gen din Marea Britanie, BFI Radu Muntean se află la al cincilea lungmetraj din carieră şi la a patra colaborare cu Alexandru Baciu şi Răzvan Rădulescu în calitate de co-scenarişti, dar şi cu Tudor Lucaciu (director de imagine) şi cu Dragoş Vîlcu (producător Multi Media Est). Trei dintre filmele sale au fost selecţionate la Festivalul de la Cannes. În 2008, a fost invitat în Quinzaine de Réalisateurs cu filmul Boogie, iar în 2010 şi 2015 a revenit la Cannes în selecţia oficială, secţiunea Un Certain Regard, cu Marţi, după Crăciun, respectiv Un etaj mai jos. Un etaj mai jos este distribuit în România de Transilvania Film.

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite