Top 5 arme celebre din Primul Război Mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine cu o mitraliera Maxim
Imagine cu o mitraliera Maxim

Primul Razboi Mondial început în anul 1914 a produs modificări atât în percepţia oamenilor despre războaie, dar şi în anumite domenii, cum ar fi cel militar. Ţările participante au avut nevoie de strategii şi de arme mult mai performante pentru a învinge.

  Iată o listă a 5 dintre cele mai celebre arme din Primul Război Mondial:

5. Mitraliera

 A apărut pe la mijlocul secolului al XIX lea, era de dimensiuni foarte mari şi erau greu de manevrat. În Primul Război Mondial  s-a folosit o variantă îmbunătăţită a mitralierei, numită mitraliera Maxim care era manevrată de mai puţini oameni şi era mult mai uşoară. Alături de mitraliera Maxim  britanicii au folosit şi mitraliera Vickers.

4. Tancul

Condiţiile de luptă de pe fronturile Primului Război Mondial i-au făcut pe britanicii să creeze un vehicul autopropulsat  care să nu fie afectat de mitralieră şi care să poată să traverseze tranşeele şi barajele de sârmă ghimpată. Primul exemplar a fost poreclit “Little Willie” şi a fost utilizat prima oară de armata britanică pe 6 septembrie 1915.  Primul tanc de luptă a fost folosit în Bătălia de pe Somme din 15 septembrie 1916, condus de Căpitanul H.W. Mortimore

Continuarea pe Historia.ro

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite