Ştiri pe scurt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă în Bucureşti are loc, sâmbătă şi duminică, premiera operei „Turandot", de Giacomo Puccini, în variantă de concert-spectacol regizat de Ştefan Neagrău, la Sala Operei din Braşov are loc sâmbătă, de ora 18.30, închiderea oficială a stagiunii cu „Traviata", de Giuseppe Verdi.

Braşov
„Traviata", la final de stagiune

Spectacolul de la Braşov, dirijat de Traian Ichim, este regizat de Dumitru Tăbăcaru. Din distribuţie fac parte Vlad Miriţă şi Iordache Basalic, invitaţi de la Opera Naţională din Bucureşti, alături de solişti ai Operei din Braşov, printre care Valentina Mărgăraş, Gabriela Hazarian sau Sonia Hazarian.

Bucureşti
Angela Gheorghiu şi „Ciobănaşul"

Celebra soprană Angela Gheorghiu (foto) a realizat ieri o înregistrare cu Orchestra Naţională Radio, cu piesa „Ciobănaş cu trei sute de oi", orchestrată de Ionel Tudor. La pupitrul Orchestrei Naţionale Radio s-a aflat dirijorul Tiberiu Soare, iar Angela Gheorghiu a înregistrat piesa împreună cu Eugenia Moise, colega ei din liceu. Angela Gheorghiu, care a revenit anul acesta şi pe scena Operei Metropolitan din New York, în rolul Violetei din „Traviata", va interpreta la Covent Garden, în luna noiembrie, rolul titular al operei „Adrienne Lecouvreur".

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite