st.ART, cel mai mare festival de muzică şi artă stradală din centrul Capitalei, are loc pe 21 şi 22 mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
st.ART

Pentru un weekend, străzile Ilfov şi Inginer Guglielmo Marconi se alătură celor 34 de străzi din programul „Străzi Deschise”.

Sâmbătă şi duminică, pe 21 şi 22 mai, st.ART, festivalul de muzică şi artă care sărbătoreşte Bucureştiul şi bucureştenii, transformă străzile din apropierea Centrului Vechi şi al Muzeului Naţional de Istorie în ring de dans şi scenă de artă pentru artişti consacraţi şi la început de drum.

Muzică şi artă

Sâmbătă, pe scenă urcă ROA, Du Mad, Bross în timp ce în stradă, Obie Platon, unul din veteranii street art-ului din România va demara un visual act performance în cadrul căruia va decora o sferă imensă luminată din interior spre exterior, pe care o va picta live în timpul festivalului. La finalul celor două zile de festival, formele şi motivele geometrice folosite de artist vor dezvălui o instalaţie de artă urbană memorabilă şi instagramabilă. Sfera, denumită Inside the Moon, va putea fi întâlnită în viitor şi în alte locuri pline de istorie din Bucureşti.

Bogdan Simion, cobzar şi culegător de muzică tradiţională, urcă pe scena st.ART duminică pentru a readuce la viaţă melodii lăutăreşti vechi. Gramofone, K-LU, Dobrikan şi KOV vor purta publicul printr-o diversitate mare de stiluri şi perioade de timp. Totodată, sâmbătă şi duminică, Silence Path îi invită pe participanţi să păşească în universul sunetului experimental al muzicii electronice.   

O echipă de studenţi de la UNArte, Facultatea de Arte Plastice, Departamentul de Pictură,  sub îndrumarea Lectorului Universitar Doctor Ionuţ Anghel, va pregăti instalaţii interactive extrem de diverse care propun optici diferite prin care oraşul poate fi privit şi perceput: un hidrant imens care va întâmpina participanţii la intrare, un labirint de oglinzi supradimenionate şi jocuri de lumini şi un cub în interiorul căruia participanţii vor descoperi oraşul cu sus-ul în jos, animat cu ajutorul unor videoproiecţii.

În plus, Tudor, primul artist din România care a creat o murală cu vopsea de curăţare a aerului, şi Matteo vor crea o poveste care vorbeşte despre începuturi şi despre un oraş gri care devine viu cu ajutorul culorilor şi al street-art-ului. Cei doi invită participanţii să descopere treptat însemnătatea operei, care are ca bază literele supradimensionate START.   

„Ne dorim ca st.ART să devină locul de întâlnire al artiştilor consacraţi cu cei la început de drum în muzică şi arte vizuale. Cei mai talentaţi tineri artişti au nevoie de un start bun în cariera lor şi credem că un eveniment care are loc în centrul Bucureştiului le poate oferi acea recunoaştere din partea unui public numeros şi totodată un push care să le dea energia pentru a crea pe mai departe”, a precizat Nicolle Petre, co-fondator st.ART

Street food

Zona de street food va oferi varietate pentru toate gusturile participanţilor, aceştia putând alege între delicatesele de la Creperie, VanFruct, Arrosticini, Burger Van şi Delicii pe Roţi.

Acces

Minorii sub 7 ani au acces gratuit şi pot participa în cadrul festivalului, în compania unui părinte, până la ora 19:00. Persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora beneficiază de acces gratuit pe parcursul celor două zile de festival. Pentru a beneficia de gratuitate, adulţii cu dizabilităţi (sau în cazul minorilor reprezentanţii legali ai acestora) trebuie să trimită o cerere prin care să îşi exprime dorinţa de a participa la festival şi o declaraţie pe proprie răspundere din care să reiasă încadrarea în grad de handicap la adresa contact@readytostart.art. Regulile de acces se regăsesc pe aici.  

Preţul unui abonament pentru ambele zile este de 75 de lei, iar cel al unui bilet pe o singură zi este de 50 de lei. Biletele pot fi achiziţionate de pe livetickets.ro şi iabilet.ro. Biletele se pot cumpăra înainte şi în timpul celor două zile de festival, dar pentru evitarea cozilor, recomandarea este ca biletul să fie achiziţionat online.

St.Art este un festival apărut la intersecţia preocupărilor comune ale comunităţilor dezvoltate în timp de The Brunch Affair şi Check Vintage & More.

Despre The Brunch Affair

Conceptul The Brunch Affair reprezintă un brand exclusivist de petreceri, care reuşeşte să îmbine cu success cele patru elemente cheie pentru un eveniment de neuitat: socializare, dans, food & drinking. În cei şapte ani de activitate şi peste 150 de evenimente, comunitatea de bruncheri a ajuns la un număr de 25.000. Câteva dintre evenimentele remarcabile sunt The Brunch Affair for DIOR şi The Brunch Affair @ PARIS.

Despre Check Vintage & More

Check Vintage & More este un spaţiu creativ cu produse vestimentare cu adevărat vintage situat în centrul Bucureştiului, vis a vis de Muzeul de istorie, zona Calea Victoriei, într-o clădire istorică. Acest concept oferă o experienţă completă - shopping, consilerere styling, studio foto, bar, events & soon restaurant. Check Vintage & More are o comunitate de aproximativ 15.000 de iubitorii de vintage, la care se adaugă sutele de persoane care au participat la evenimentele organizate în acest spaţiu.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite