„SatisFUCKtion“ cu Valeria Seciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spectacolul „SatisFUCKtion", după un text de Thomas Bernhard, cu Valeria Seciu în rolul principal, va avea premiera pe 23 februarie, la Teatrul Foarte Mic din Capitală

Regizoarea Theodora Herghelegiu aduce pe scena de la Teatrul Foaret Mic un spectacol în care Valeria Seciu va putea fi văzută în rolul Mamei din „SatisFUCKtion".

O poveste despre o societate mecanizată, cu valori şi păreri impuse, în care apariţia unei femei care priveşte către trecut şi către mare, desprinsă parcă de timp, este şocantă. Ritmul în care trăieşte este altul decât cel cu care sunt obişnuiţi oamenii, cel al străzii. Oglinda în care se priveşte nu-i arată lucruri frumoase, însă, spre deosebire de ceilalţi, ea are curajul să o privească.

Theodora Herghelegiu, dramaturg şi regizor identificat cel mai adesea cu scena independentă din România, revine pe scena Teatrului Foarte Mic alături de o echipă solidă, cu care a lucrat în numeroase alte producţii (scenograful Dan Titza şi coregrafa Andreea Duţă), propunându-şi să ducă spectatorul într-o călătorie introspectivă, către un univers şi feeric, şi înfricoşător.

Scriitor de origine austriacă, Thomas Bernhard (1931 - 1989), deopotrivă venerat şi hulit de compatrioţii săi, a lansat prin operele sale adevărate dispute artistice. Grav, extrem de tranşant, necruţător cu cei din jur, plin de sarcasm, autorul dispunea totodată de multă sensibilitate şi de o mare doză de umor şi autoironie. Bernhard nu a menajat pe nimeni, însă nu s-a menajat nici pe el, întinzând mereu o oglindă societăţii în care trăia. Printre piesele sale se numără „Creatorul de teatru", „Puterea obişnuinţei" sau „Tăietorii de lemn".

„SatisFUCKtion" este textul considerat de critici ca fiind cel mai plin de detalii autobiografice, piesa în care descrie întrucâtva relaţia sa cu Hedwig Stavianicek, partenera sa de viaţă, cu 37 de ani mai mare decât el, piesa în care spune că fiecare dintre noi se redescoperă altfel, odată cu o nouă experienţă.

Din distribuţia spectacolului de la Teatrul Foarte Mic, alături de Valeria Seciu, fac parte Florina Gleznea, Cristian Popa şi Mihaela Popa.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite