Sărbătoarea cărţii începe la Romexpo. Programul celor mai importante lansări ale Salonului de Carte Bookfest 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salonul Internaţional de Carte Bookfest se desfăşoară în Pavilioanele C de la Romexpo FOTO Adevărul
Salonul Internaţional de Carte Bookfest se desfăşoară în Pavilioanele C de la Romexpo FOTO Adevărul

Mâine debutează cea de-a IX-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest (28 mai - 1 iunie), unde vor fi noutăţi editoriale ale unor scriitori celebri, printre care Radu Paraschivescu, Emil Brumaru, Aurora Liiceanu, George Banu şi Alex. Ştefănescu.

Salonul Internaţional de Carte Bookfest are loc între 28 mai şi 1 iunie, la complexul Romexpo din Bucureşti. Timp de cinci zile, intrarea publicului va fi liberă în pavilioanele C de la Romexpo.

Printre cele mai aşteptate lansări de la Bookfest se numără volumul „Opere IV. Dumnezeu se uită la noi cu binoclul“, de Emil Brumaru, „Monologurile neîmplinirii“, de George Banu sau „Anii romantici“, de Gabriela Adameşteanu, toate publicate de Editura Polirom. La standul aceleiaşi edituri se pregătesc şi lansările cărţilor „Soacre şi nurori. La cine este cheia?“, de Aurora Liiceanu şi două volume semnate de Marta Petreu, „Asta nu este viaţa mea“ şi „Biblioteci în aer liber“.

O altă lansare importantă din cadrul Salonului Internaţional de Carte Bookfest 2014 este „Eu sunt Malala“, de Malala Yousafzai şi Christina Lamb, despre cea mai tânără eroină pakistaneză propusă la Nobelul pentru Pace. 

Casele vieţilor scriitorilor

Editura Humanitas Fiction îşi aşteaptă, de asemenea, vizitatorii cu lansări şi invitaţi de seamă. Joi va avea loc evenimentul de lansare a volumul „Sumki“, de Amos Oz, în prezenţa Ioanei Nicolaie, dar şi cartea „Copilăria lui Iisus“, de J.M. Coetzee. Tot la Humanitas, Mircea Cărtărescu va fi prezent cu ocazia  editării volumului de colecţie „Orbitor“, iar Antoaneta Ralian, care a împlinit sâmbătă vârsta de 90 de ani, se va întâlni cu cititorii pentru lansarea „Amintirilor unei nonagenare. Călătoriile mele, scriitorii mei“. Totodată, la Humanitas va apărea volumul colectiv „Casele vieţilor noastre“, o antologie semnată de Adriana Bittel, Ana Blandiana, Andrei Pleşu, Antoaneta Ralian, Barbu Cioculescu, Dan C. Mihăilescu, Gabriel Liiceanu, Gabriela Tabacu, Horia-Roman Patapievici, Ioana Pârvulescu, Micaela Ghiţescu, Monica Pillat, Radu Paraschivescu, Tania Radu şi Victor Ieronim Stoichiţă.

Lucian Boia prezintă un nou volum al său la Salonul de Carte, intitulat „Dosarele secrete ale agentului Anton. Petru Comarnescu în arhivele Securităţii“. Tot la Humanitas, Andreea Esca ne dezvăluie „Ce-am făcut când am tăcut“, un volum biografic de dincolo de sticlă, iar scriitorul şi jurnalistul Radu Paraschivescu lansează o antologie satirică, „Muşte pe parbrizul vieţii“.

Printre lansările pregătite de Editura Litera se numără cele ale volumelor „Ură, prietenie, dragoste, căsătorie“ şi „Fugara“, ambele semnate de Alice Munro, câştigătoarea Premiului Nobel pentru Literatură în 2013. 

Pe 31 mai, de la 12.30, va fi lansată „Lista lui Alex. Ştefănescu“, un proiect nou şi independent sub umbrela colecţiei Strada Ficţiunii, parte a Editurii All. Invitaţii acestui eveniment vor fi Alex. Ştefănescu, Silvian Floarea, Freddy Gârbaci, Cornel Popa şi Vlad A. Popescu. În continuare, de la ora 13.30, va avea loc o sesiune de autografe cu Horaţiu Mălăele, iar de la 15.00, o sesiune de autografe cu Marin Moraru. În ultima zi a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, pe 1 iunie, la standul Editurii All va fi lansat volumul „Un scriitor, doi scriitori“, de Alex. Ştefănescu, eveniment la care vor participa Mircea Dinescu şi Vladimir Găitan. 

„Hagi“, o carte marca Grigore Cartianu

coperta Hagi

Editura Adevărul vă propune un titlu incitant nu doar pentru amatorii de fotbal, ci şi pentru iubitorii de scriitură frumoasă, bazată pe o documentaţie temeinică: „Hagi“, scrisă de Grigore Cartianu. Viaţa celui mai mare fotbalist român, prezentată în 528 de pagini, urmăreşte destinul unui compatriot ai cărui bunici s-au născut în Grecia, ai cărui părinţi au copilărit pe actualul teritoriu al Bulgariei, dar care peste ani avea să învingă şi Grecia, şi Bulgaria. 

Volumul, o reeditare a celui publicat în premieră în anul 2000, este o ediţie completă, care cuprinde întreaga carieră de jucător a lui Gheorghe Hagi, încheiată în 2001. Lansarea acestei ediţii va avea loc joi, 29 mai, de la ora 18.00, la standul Editurii Adevărul din Complexul Romexpo.

Cele mai importante lansări de la Bookfest 2014

Vineri, 30 ma

i

Ora 18.00, Editura Humanitas

Tania Radu, „Chenzine literare“

Participă: Tania Radu, Ioana Pârvulescu, Angelo Mitchevici, Lidia Bodea 

Sâmbătă, 31 mai

Ora 13.00, Editura Polirom

Marta Petreu, „Asta nu este viaţa mea“ şi „Biblioteci în aer liber“

Invitat: Ion Bogdan Lefter

Moderator: Adrian Şerban

Ora 13.30, Editura Humanitas

Radu Paraschivescu, „Muşte pe parbrizul vieţii“

Participă: Andrei Pleşu, Radu Paraschivescu

Ora 14.00, Editura Polirom

Gabriela Adameşteanu, „Anii romantici“

Invitaţi: Carmen Muşat, Adina Diniţoiu, Mircea Martin

Moderator: Ovidiu Şimonca

Ora 15.00, Editura Humanitas

Antoaneta Ralian, „Amintirile unei nonagenare. Călătoriile mele, scriitorii mei“

Participă: Antoaneta Ralian, Dan C. Mihăilescu, Radu Paraschivescu, Lidia Bodea

Ora 15.00, Editura Litera

 Alice Munro, „Ură, prietenie, dragoste, căsătorie“

Participă: Elisabeta Lăsconi, Simona Popescu, Simona Chiţan, Simona Vasilache

Ora 15.30, Editura Polirom

Aurora Liiceanu, „Soacre şi nurori. La cine este cheia?“

Invitaţi: Alina Purcaru, Luca Niculescu

Moderator: Virginia Costeschi 

16.30, Editura Humanitas

Andreea Esca, „Ce-am făcut când am tăcut“

Participă: Andreea Esca, Dan C. Mihăilescu, Radu Paraschivescu, Lidia Bodea

Ora 17.00, Editura Polirom

Eveniment editorial Biblioteca Polirom: Malala Yousafzai, Christina Lamb, „Eu sunt Malala“

Invitaţi: Aurora Liiceanu, Daniela Zeca-Buzura, Carmen Gavrilă

Moderator: Bogdan-Alexandru Stănescu

Duminică, 1 iunie

Ora 12.30, Editura ALL

Alex. Ştefănescu, „Un scriitor, doi scriitori“

Participă: poetul Mircea Dinescu şi actorul Vladimir Găitan

Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe.

Ora 15.30, Editura Humanitas

Andrei Crăciun, „Baricadele“

Participă: Andrei Crăciun, Florin Piersic jr., Radu Paraschivescu

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri