România sărbătoreşte Ziua Internaţională a Cărţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
carti

Pe 23 aprilie, cărţile au prioritate în toată ţara: strada Lipscani din Centrul Vechi al Bucureştiului va fi împânzită de volume, Timişoara îşi ademeneşte cititorii cu oferte la cumpărarea de cărţi, iar în Târgovişte are loc „Programul de Carte“.

Editura Litera pune la dispoziţie, mâine-seară, 3000 de v0lume pe care iubitorii de lectură le vor putea răsfoi de-a lungul străzii Lipscani din Centru Vechi şi vor putea pleca acasă cu una dintre ele la alegere. Lectura din cadrul evenimentului „Noaptea Cărţilor Deschise" va începe la 20.30, cărţile fiind luminate cu ajutorul unor lanterne speciale. 

La „Programul de Carte“ de la Târgovişte, care va avea loc la Universitatea „Valahia“, sunt invitaţi atât poeţi, cât şi muzicieni şi jurnalişti. Evenimentul cuprinde o dezbatere, de la 16.00, intitulată „Cultura scrisă şi drepturile de autor faţă cu noile media“ , la care vor participa Dan Mircea Cipariu, Bogdan Ghiu, Cornelia Maria Savu, Sorin Roşca Stănescu, iar moderator va fi Anamaria Spătaru, de Radio România Cultural. Mai târziu, la 19.00, se desfăşoară „Recital à la carte“, cu poeţii Ioana Crăciunescu, Andra Rotaru, Bogdan Ghiu, precum şi cu muzicienii Mike Godoroja & Blue Spirit & Marius Mihalache.

În Timişoara, la Librăria „Cartea de nisip" a grupului „Librarium“, la oricare două cărţi cumpărate cea de-a treia este gratuită. Promoţia este valabilă numai pe 23 aprilie. 

De asemenea, de Ziua Internaţională a Cărţii, Centrul Cultural German din Sibiu îşi deschide porţile pentru vizitatori, între orele 11.00-18.00. 

De ce 23 aprilie?

În 1995, UNESCO a desemnat data de 23 aprilie drept Ziua Internaţională a Cărţii, deoarece, în anul 1616, a reprezentat moartea a doi scriitori celebri: William Shakespeare şi Miguel de Cervantes. De asemenea, în alţi ani, pe 23 aprilie s-au născut autori precum Vladimir Nabokov (1899), Maurice Druon (1918) şi a decedat autorul spaniol Josep Pla (1981). 

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite