Robert Şerban, laureat la poezie la Gala Premiilor Radio România Cultural

0
0

Gala Premiilor Radio România Cultural, ediţia a XVI-a, desfăşurată luni, 21 martie, la Teatrul Odeon, a desemnat câştigătorii anului 2015. Printre laureaţi se numără Mircea Cărtărescu, Robert Şerban, Radu Jude şi Radu Afrim.

La Gală au participat importante personalităţi ale lumii culturale şi artistice, jurnalişti, dar şi a unui public care a umplut până la refuz sala Teatrului Odeon.

Momentele muzicale au fost asigurate de Luiza Zan şi Big Band-ul Radio, condus de Ionel Tudor. Gala a fost prezentată de Maria Balabaş şi Radu Croitoru.

Au fost acordate trei premii speciale:

Premiul de Excelenţă i-a fost decernat istoricului Neagu Djuvara.
Premiul Lux Mundi i-a revenit artistului vizual Dan Perjovschi.
Premiul In memoriam Iosif Sava i-a fost acordat acordat pianistei Raluca Ştirbăţ.


Premiile pe secţiuni au fost următoarele:
 

Premiul pentru Proză i-a revenit lui Mircea Cărtărescu, pentru Solenoid, Editura Humanitas.
 

image

Premiul pentru Film a revenit regizorului Radu Jude, pentru filmul Aferim!.

Premiul pentru Poezie i-a fost înmânat lui Robert Şerban, pentru volumul Puţin sub linie, Editura Cartea Românească.

Premiul pentru Teatru a fost decernat Echipei proiectului Antisocial – o coproducţie a Teatrului Naţional Radu Stanca şi a Universităţii Lucian Blaga din Sibiu, semnată de Bogdan Georgescu.

Premiul la categoria Arte plastice a fost obţinut de artistul plastic Liviu Stoicoviciu pentru expoziţia Oraşe imaginate (curator: Călin Dan) de la Muzeul Naţional de Artă Contemporană.

Premiul pentru Muzică i-a revenit compozitorului Adrian Enescu, pentru complexitatea artistică a proiectului BachFiles.

Premiul pentru Educaţie a fost obţinut de Asociaţia MetruCub, pentru coordonarea proiectului Susţine cultura în educaţie.

Premiul pentru Ştiinţă – Roxana Rădvan, coordonatoarea Centrului de Excelenţă pentru Restaurare prin Tehnici Optoelectronice CERTO.


La secţiunea Proiecte culturale şi festivaluri a fost laureat Radu Afrim (foto) pentru conducerea artistică a Galei Tânărului Actor HOP.


Eveniment co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării).

radu afrim
Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri