„#rezist. Pancarte de la protestele OUG 13/2017“. Primul album de fotografie al protestelor din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atmosfera evenimentelor din stradă din ultimele zile va fi redată într-un album publicat la Curtea Veche Publishing, intitulat “#rezist. Pancarte de la protestele OUG 13/2017”.

Prima săptămână a lunii februarie a însemnat cel mai mare protest din istoria post-decembristă a României. Oameni de toate vârstele au dat dovadă de un activism civic ce a ocupat primele pagini ale publicaţiilor naţionale şi internaţionale, iar atmosfera acestor evenimente va fi redată într-un album publicat la Curtea Veche Publishing, intitulat “#rezist. Pancarte de la protestele OUG 13/2017”. Precomanda acestuia este disponibilă începând din 7 februarie, pe site-ul editurii.

Această carte apare înainte ca subiectul ei să se fi epuizat, înainte ca valul de emoţie colectivă care s-a produs în ianuarie şi la începutul lui februarie 2017 să fi apucat să cureţe moravurile publice, iar apoi să se retragă în albie. E o carte-instantaneu şi e tot atât de spontană pe cât au fost şi sunt mitingurile din Bucureşti şi din celelalte oraşe româneşti. Este o colecţie de  sute de mesaje care, cu timpul, s-ar fi pierdut, uitate sau rătăcite prin ungherele Internetului.


Pancartele din 2017, irepetabile, intransigente, oneste, inteligente, subtile, de un umor irezistibil, arată că ne-am despărţit, pentru totdeauna, de vremurile în care, la demonstraţii, se agitau mesaje scrise de alţii cu litere albe lipite pe un fundal de pânză roşie. Adunate într-o carte, ele devin nişte instantanee din 2017, care le demonstrează scepticilor că o nouă generaţie de cetăţeni manifestă altfel decât se făcea, cu îndârjire, naivitate şi chiar cu ură, la începutul anilor 1990.
Albumul poate fi achizitionat din librăriile din toată ţara incepand cu data de 15 februarie.


 

afis pancarte
Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri