„Regele nu moare” cu Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț. Primul album foto dedicat unui spectacol al TNB

0
Publicat:

Teatrul Național din București va lansa în curând ”Regele nu moare”, primul abum foto dedicat celebrului spectacol, cu Victor Rebengiuc și Marianei Mihuț

Scena din spectacolul ”Regele moare” cu Victor Rebengiuc și Marianei Mihuț Foto credit Florin Ghioca
Scena din spectacolul ”Regele moare” cu Victor Rebengiuc și Marianei Mihuț Foto credit Florin Ghioca

Albumul de colecție, care nu ar trebui să lipsească din biblioteca niciunui împătimit al teatrului

Teatrul Național din București va lansa în curând primul album foto dedicat unui specatol din repertoriul său, ”Regele moare”, de Eugen Ionesco, regizat de Andrei și Andreea Grosu.

Realizat de Florin Ghioca, fotograful oficial al Teatrului Național din București,  albumul foto oferă o perspectivă unică asupra emoției și talentului excepțional al actorilor din spectacolul „Regele moare” care se joacă și în prezent cu casa închisă la Sala „Ion Caramitru” .

Acesta este „un mic semn de recunoștință al autorului fotografiilor pentru Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț”, dar și o privire exhaustivă, emoționantă și intimă în „viața” unui spectacol de legendă, ultimul în care celebrul cuplu de actori poate fi văzut pe aceeași scenă.

„Regele nu moare” este primul album foto dedicat unui spectacol al TNB, în distribuția căruia se găsesc actorii Mariana Mihuț, Victor Rebengiuc, Ana Ciontea, Florentina Țilea, Richard Bovnoczki și Șerban Pavlu.

Cele 208 pagini conțin fotografii care alcătuiesc  universul acestui spectacol. „Regele moare”  se joacă la Teatrul Național din București din anul 2017, iar fotografiile spun povestea acestei montări chiar de la prima repetiție până la reprezentația cu numărul 50, trecând prin momente deosebite de-a lungul celor șapte ani.

Peste 300 de imagini inedite din culise, din turnee și din timpul repetițiilor, de la aniversări și din pandemie sunt prezentate în albumul „Regele nu moare”, care este produs de Editura Vremea, cu sprijinul TNB și al Asociației „I Love Community”.

În paginile volumului se află numeroase surprize pentru cititori, sub forma unor QR coduri care, odată scanate cu telefonul mobil, prezintă mai multe materiale video din culisele spectacolului. De asemenea, fragmente din cronici scrise de numeroși critici, jurnaliști și bloggeri culturali se găsesc în cuprinsul albumului foto, care a fost tipărit în condiții premium.

Albumul de colecție, care nu ar trebui să lipsească din biblioteca niciunui împătimit al teatrului, a fost posibil cu sprijinul partenerilor Aqua Carpatica, Domeniile Sîmburești și Banca Transilvania.

„Regele nu moare” este disponibil cu precomandă la un preț special pe site-ul www.edituravremea.ro și va avea parte în curând de o lansare oficială la Teatrul Național din București.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite