Mariana Mihuț și Victor Rebengiuc, o iubire ca-n filme. De ce s-au cununat religios după 30 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe Mariana Mihuţ, care astăzi împlinește 81 de ani, Victor Rebengiuc a întâlnit-o în timpul filmărilor la „Pădurea spânzuraţilor“. În 1965 s-au căsătorit, cei doi fiind împreună de aproape șase decenii. Marele actor a recunoscut că între ei a fost dragoste la prima vedere.

Mariana Mihuţ s-a născut în 7 noiembrie 1942, la Chișinău, în anii războiului, cu tatăl prizonier în Siberia, rămasă în grija mamei și a bunicii.

Mariana Mihuț și Victor Rebengiuc, pe scenă FOTO Adevărul
Mariana Mihuț și Victor Rebengiuc, pe scenă FOTO Adevărul

Tatăl meu, care se întorsese din prizonierat, îl cunoştea pe fratele lui Grigore Vasiliu Birlic, şi el artist plastic. Ţin minte că m-am dus cu tata la teatru şi săracul Grigore Vasiliu Birlic s-a pomenit în cabină cu un copil speriat, din provincie. Nu cred eu că îi ardea de noi. Eu eram emoţionată şi tata era emoţionat... Actorul se pregătea să intre în scenă. Inversând lucrurile acum, îmi dau seama ce pacoste trebuie să fi fost pentru el. Ne-a ascultat şi a zis: „Da, să dea la teatru...”. A fost foarte drăguţ şi îi mulţumesc din suflet pentru că fără binecuvântarea lui, n-aş fi îndrăznit să dau”, a povestit Mariana Mihuţ, în emisiunea  „Reţeaua de idoli”, realizată de Irina Păcurariu, la TVR2.   

 "A insistat să mergem în faţa altarului"

 În urmă cu mai mulți ani, actorul care l-a interpretat magistral pe Ilie Moromete a povestit despre întâlnirea cu cea care i-a devenit soție. "Cu Mariana a fost dragoste la prima vedere. Se pare că ne-am plăcut reciproc, pentru că ne-am căsătorit şi, iată, suntem împreună de peste 50 de ani. Căsătoria noastră civilă a fost în 1965. Tudor, fiul nostru, apărut zece ani mai târziu, în 1975. Ne-am cununat însă religios în 1992, iar naşi ne-au fost pictorul Paul Gherasim şi soţia sa, Lilica. Ne-am cununat religios de dragul fiului nostru, Tudor, care a insistat să mergem în faţa altarului. El ne-a convins că merită să trăim acest act chiar şi după aproape 30 de ani de căsnicie. A avut dreptate. Ne-am cununat la Biserica Stavropoleos şi am trăit unul dintre cele mai emoţionante momente din viaţa noastră", a mai povestit, pentru Adevărul, actorul.  

I-au jucat pe Zoe și Tipătescu

Pe când era studentă, Liviu Ciulei a distribuit-o pe Mariana Mihuţ în filmul „Pădurea spânzuraţilor" (1965) în rolul Martei, soţia lui Apostol Bologa, interpretat de Victor Rebengiuc. „Cu Mariana cred că a fost dragoste la prima vedere", spune Rebengiuc, care fusese căsătorit înainte cu actriţa Anca Vereşti. După 5 ani de căsnicie a părăsit-o pe aceasta pentru Mariana Mihuț.

Căsătoria civilă cu Mariana Mihuţ s-a petrecut în 1965, iar Tudor, fiul lor, s-a născut zece ani mai târziu. „Nu pot să uit cât era Victor de fericit pentru că urma să devină tată. Avea o stare cu totul specială, de bucurie, şi a făcut o creaţie extraordinară în Bubnov din «Azilul de noapte», pe care-l juca atunci, în 1975, în regia lui Liviu Ciulei. Fără îndoială, acesta a fost unul dintre cele mai bune roluri ale sale. Împlinirea din familie i-a asigurat şi după aceea echilibrul de care a avut nevoie pe scenă, pentru a ajunge la esenţa personajelor", povestea Mariana Mihuţ.

Printre spectacolele în care au jucat împreună se numără „Pygmalion" (1974), „O scrisoare pierdută" (1979), „Copilul îngropat" (1996), „Petru" (1998). Actriţa a ipostaziat o neuitată Zoe, în timp ce el era Tipătescu, în spectacolul lui Ciulei, sau a interpretat o inegalabilă Miţa Baston, în „De ce trag clopotele, Mitică?", regizat de Pintilie în 1981, în care Rebengiuc îl juca pe Pampon.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite