Radu Boroianu este noul preşedinte al Institutului Cultural Român

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Boroianu a fost ales director al ICR după audieri la Senat, în comisiile de cultură şi politică externă FOTO Marian Vilău
Radu Boroianu a fost ales director al ICR după audieri la Senat, în comisiile de cultură şi politică externă FOTO Marian Vilău

Plenul Senatului a votat, marţi, pentru numirea lui Radu Boroianu, propunerea PSD, în postul de preşedinte al Institutului Cultural Român (ICR).

Radu Boroianu a primit 64 de voturi „pentru” şi 49 „împotrivă”. Iulian Tănase, propunerea PNL, pentru şefia Institutului Cultural Român, a primit 49 de voturi "pentru" şi 64 împotrivă "împotrivă"

Votul a fost secret, prin buletine de vot. Din cei 168 de senatori prezenţi au votat 117, iar patru buletine de vot au fost anulate, după cum transmite Mediafax.

Anterior, cei doi au primit aviz favorabil, marţi, în comisiile de Cultură şi de Politică Externă din Senatul României. Totodată, plenul Senatului a luat act de demisia lui Lilian Zamfiroiu din funcţia de preşedinte al ICR.

Vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu i-a mulţumit lui Zamfiroiu pentru activitatea în fruntea instituţiei şi a precizat că acesta urmează "să primească alte însărcinări".

Radu Boroianu a fost senator ales în legislatura 1996 - 2000, însă şi-a dat demisia în 1997. Între 1991-1992 a fost secretar de stat în Ministerul Culturii, dar şi vicepreşedinte al PNL în perioada CDR. În cabinetul condus de Victor Ciorbea a deţinut funcţia de ministru delegat pentru informaţii publice. În 1997 a fost numit de Emil Constantinescu ambasador al României în Elveţia, pentru ca în 2001 Boroianu să fie rechemat de Ion Iliescu. În 2005, acesta este numit secretar de stat pentru francofonie de premierul Călin Popescu Tăriceanu, iar, în 2009, se afla alături de Emil Constantinescu în comitetul de sprijin al candidatului la alegerile prezidenţiale Crin Antonescu. De asemenea, între 2013 şi 2014 a ocupat funcţia de secretar de stat în Ministerul Culturii. Radu Boroianu este administrator al unei galerii de artă, European Art Gallery. În prezent, este vicepreşedinte al Partidului Liberal Reformator, condus de Călin Popescu Tăriceanu.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite