Iohannis, studenţilor români din Italia: „Conducerea ICR se schimbă pe şest. Poate reuşim să scoatem ICR din zona trocurilor politice“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat Institul Cultural Român (ICR) la întâlnirea cu studenţii români aflaţi la studii în Italia, precizând că în aceste zile conducerea ICR „se schimbă pe şest”. Senatul a votat chiar marţi un nou şef al ICR: Radu Boroianu, un apropiat al fostului premier Călin Popescu Tăriceanu.

„Prezenţa mea este legată de importanţa pe care o acord învăţământului, culturii lşi diplomaţiei publice. Îmi face o deosebită plăcere să mă aflu astăzi la Academia di Romania. Am ţinut să întâlnesc cât mai mulţi reprezentanţi ai comunităţii româneşti. Sunteţi pe cale să deveniţi viitoare elite ale României. Ştiu că numărul rmânilor aflaţi la studii în Italia este foarte ridicat. Îmi doresc să transmit un mesaj de încurajare şi apreciere. Şi Matteo Renzi îşi doreşte să fie şi mai mulţi studenţi în Italia. Reformarea educaţiei este necesară. Cred cu tărie acest lucru. Acest proces începe de la recâştigarea respectului pentru tot ce înseamnă educaţie şi cultură. De aici ne extragem modelele. ICR este o insituţie care ţine de ceea ce numi diplomaţie publică, creată pentru a duce imaginea pozitivă a României mai departe, pentru a arăta unei lumi întregi care este valoarea enormă a culturii româneşti. Chiar în aceste zile, conducerea ICR se schimbă pe şest. Poate reuşim să scoatem ICR din zona trocurilor politice", a spus Iohannis, la întâlnrea cu românii din Italia.

Plenul Senatului a votat, marţi, pentru numirea lui Radu Boroianu, propunerea PSD, în postul de preşedinte al Institutului Cultural Român (ICR).

. Iulian Tănase, propunerea PNL, pentru şefia Institutului Cultural Român, a primit 49 de voturi "pentru" şi 64 împotrivă "împotrivă"

image

Votul a fost secret, prin buletine de vot. Din cei 168 de senatori prezenţi au votat 117, iar patru buletine de vot au fost anulate, după cum transmite Mediafax. Anterior, cei doi au primit aviz favorabil, marţi, în comisiile de Cultură şi de Politică Externă din Senatul României. Totodată, plenul Senatului a luat act de demisia lui Lilian Zamfiroiu din funcţia de preşedinte al ICR. Vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu i-a mulţumit lui Zamfiroiu pentru activitatea în fruntea instituţiei şi a precizat că acesta urmează "să primească alte însărcinări".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite