Preotul Cristian Dragomirescu, unul dintre cei mai buni portretiști români, expoziție la teatrul din Londra unde a repetat trupa Queen

0
Publicat:

Nepot al regretatului stareţ Teofil Bădoiu, preotul Cristian Dragomirescu este considerat la ora actuală unul dintre cei mai buni portretişti din ţara noastră și a avut în urmă cu câteva zile o expoziție de icoane și portrete la unul dintre cele mai faimoase teatre din Londra.

Cristian Dragomirescu și actorii Iulia Dumitru și Constantin Cotimanis FOTO Ciprian Photography
Cristian Dragomirescu și actorii Iulia Dumitru și Constantin Cotimanis FOTO Ciprian Photography

Expoziția, intitulată „Inimă de România”, a avut loc la Shaw Teatre din Londra, la eveniment fiind prezenți sute de invitați, inclusiv cunoscutul actor Constantin Cotimanis.

Cristian Dragomirescu a expus la Londra o colecție de peste 25 de icoane de diferite dimensiuni, între care și 10 miniaturi, toate lucrate în stil bizantin și poleite cu foiță de aur. Pe lângă icoane, preotul român a expus și câteva portrete ale unor mari personalități ale României, precum Regele Mihai, George Enescu, Ștefan Luchian sau Vasile Alecsandri.

„Aflând prietenii mei că voi avea o expoziție la Londra, toți mi-au urat “Succes!”. Și m-am întrebat în sinea mea ce înțeleg ei prin succes: recunoaștere, bani, faimă? Succesul, în accepțiunea mea, este bucuria oamenilor de a fi împreună într-un moment de împărtășire a frumosului si a bucuriei vieții, așa cum a fost la Londra. Asta este o expoziție de icoane, de portrete, asta este o piesă de teatru, o bucurie împreună trăită ! Nu e nimic altceva. Succesul, bunăoară, este împărtășirea acestei bucurii. Mulțumesc din tot sufletul doamnei Mădălina Apopei si Event Up.uk, pentru organizarea acestui eveniment care a adus atâta bucurie în inimile multor oameni”, spune preotul Cristian Dragomirescu.

Înaintea vernisajului expoziției, pe scena teatrului din Londra s-au aflat actorii Constantin Cotimanis, Iulia Dumitru și Victoria Bobu, pentru premiera piesei ”Ah, bărbatul Vai, femeia”.

Absolvent al Liceului de Artă Dinu Lipatti şi al Facultăţii de Teologie din Piteşti, Cristian Dragomirescu este preot la o biserică din Ştefăneşti-Argeş.

Prieten bun cu prinţul Şerban Dimitrie Sturdza şi cu Harry Tavitian, Cristian Dragomirescu a realizat printre altele şi un portret în mărime naturală al Regelui Mihai I, portret pe care i l-a prezentat personal fostului monarh în 1996.

Shaw Teatre, gazda expoziției preotului Cristian Dragomirescu, este unul dintre cele mai cunoscute teatre din Londra. Acesta funcționează din 1971, iar pe scena sa au performat de-a lungul anilor actori celebri precum Mia Farrow, Vanessa Redgrave, Ian McKellen și Judi Dench, precum și muzicieni de top precum Boy George și Van Morrison.

În 1985, la Shaw Theatre a avut mai multe repetiții legendara trupă Queen, care s-a pregătit aici înainte de memorabilul concert Live Aid de pe Wembley, ce a reunit zeci de artiști mari ai lumii. Iar concertul de aproape o jumătate de oră susținut atunci de Queen a fost votat drept cel mai bun concert live din istoria rockului.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite