Poveşti pentru oameni mari

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îţi plac poveştile, dar ai epuizat deja seria Harry Potter? Nu e nicio problemă. Poţi descoperi noi autori, iar noi îţi venim în ajutor cu patru sugestii pentru această toamnă. Le găseşti mai jos.

Robert Lawrence Stine, maestrul poveştilor de groază

Se apropie Halloweenul şi vrei să intri în atmosfera sărbătorii care a devenit tot mai populară şi la noi? Atunci, poate ar trebui să încerci câteva dintre poveştile de groază ale lui R. L. Stine. Colecţia Goosebumps conţine titluri precum: „Noaptea păpuşii”, „Zâmbeşte şi mori”, „Nu coborâţi în pivniţă”, „Blestemul mumiei”, „Sânge de monstru” sau „Plaja bântuită”. Te vor captiva cu siguranţă şi îţi vor face pielea de găină.

„Saga Cuceritorului”, povestea unei prinţese sângeroase

Kiersten White este o autoare americană care redă în „Saga Cuceritorului” povestea prinţesei Lada Draculea şi a fratelui ei Radu, doi tineri smulşi din ţara lor natală, Valahia şi lăsaţi la curtea otomană. „Presărat cu lupte cu săbii, comploturi de asasinare şi intrigi de palat, romanul este unul ambiţios ca anvergură şi concept şi dezvăluie o bucată de istorie captivantă, importantă şi cumva obscură […] Este un roman uluitor de bun”, scriu cei de la School Library Journal. 

„Trei coroane întunecate”

Dacă eşti fanul genului fantasy, seria „Trei coroane întunecate” a lui Kendare Blake te va fascina. Autorul reuşeşte să creeze o atmosferă morbidă, cu multe răsturnări de situaţie. În fiecare generaţie de pe insula Fennbirn se nasc câte trei regine, toate moştenitoare cu drepturi egale la coroană şi fiecare cu puteri magice. Surorile trebuie să lupte, însă, pentru tron, iar bătălia începe în noaptea în care împlinesc şaisprezece ani. Ultima regină rămasă în viaţă este şi cea care primeşte coroana.

„Acest cântec neîmblânzit” al Victoriei Schwab

Rămânem la stilul fantasy, dar povestea scrisă de Victoria Schwab are loc într-un oraş frânt de război, copleşit de monştri şi de violenţă. Kate Harker şi August Flynn sunt personajele principale. Cei doi sunt moştenitorii oraşului, ea - nemiloasă cu supuşii ei pe care îi obligă să plătească pentru protecţia pe care le-o oferă împotriva întunericului, el - dornic să devină uman şi să ajute oamenii. „O nouă lume captivantă şi plină de pericole, pe care cititorii o vor îndrăgi pentru ritmul alert şi terifiant”, este descrierea făcută de Publishers Weekly.

Acestea sunt recomandările noastre. Sperăm să fie pe placul tău.

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite