Omagiu pentru soprana Leyla Gencer: Norma. Corul Filarmonicii George Enescu cântă la Istanbul, alături de Borusan Philharmonic Orchestra

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soprana Leyla Gencer (1928-2008)
Soprana Leyla Gencer (1928-2008)

Pe 12 mai, la Istanbul, Corul Filarmonicii George Enescu, dirijat de Iosif Prunner, a susţinut alături de Borusan Philharmonic Orchestra, un concert cu totul special dedicat marii soprane de origine turcă Leyla Gencer (1928-2008). Dirijorul Orchestrei Filarmonice Borusan a fost Sascha Goetzel.

La Istanbul Lutfi Kirdar ICEC, tema operei în concert dedicate sopranei Layla Gencer a fost Norma.

Leyla Gencer,  una dintre marile soprane ale secolului XX, a preferat belcantoul. Soprana a petrecut cea mai mare parte a carierei sale în Italia - din 1950 până în 1980. În repertoriul ei, a acoperit mai mult de 70 de roluri importante, interpretând majoritatea eroinelor lui Donizetti.

Norma, de Bellini, a avut un loc special în repertoriul marii soprane.

Norma, o operă (tragedie lirică) în două acte de Vincenzo Bellini, după un libret de Felice Romani (după tragedia omonimă a lui Alexandre Soumet), a avut premiera la Teatrul Scalla din din Milano pe 26 decembrie 1831.

În această capodoperă a belcantoului interpretată la Istanbul, Maria Pia Piscitelli interpretează rolul principal, iar mezzosoprana Ekaterina Gubanova - Adalgisa, Massimo Giordano - Pollione şi Dan Paul Dumitrescu - Oroveso. 

Omagiu pentru Leyla Gencer

Norma - Operă în concert

İSTANBUL LÜTFI KIRDAR ICEC
SASCHA GOETZEL dirijor
CORUL FILARMONICII GEORGE ENESCU 
IOSIF ION PRUNNER dirijorul corului

Corul Filarmonicii George Enescu

Norma MARIA PIA PISCITELLI soprana
Adalgisa EKATERINA GUBANOVA mezzosoprana
Pollione MASSIMO GIORDANO tenor
Oroveso DAN PAUL DUMITRESCU bass
Clotilde ANA PUCHE soprana
Flavio İLKER ARCAYÜREK tenor


 

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri