O femeie să fi fost motivul pentru care Hitler a declanşat masacrul împotriva evreilor? Mărturia unei iubiri cenzurate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În castelul Ducilor de Pomerania este găzduită o expoziţie ce reprezintă dovada relaţiei dintre Hitler şi o tânără poloneză, pe jumătate evreică. Expoziţia ce conţine tablouri, poezii, scrisori şi obiecte personale ale Fuhrer-ului, ce atestă povestea de dragoste de la sfârşitul Primului Război Mondial, a fost deschisă publicului în  2012.

Eşecul unei relaţii: întărirea convingerilor antisemite?

În toamna anului 1918, orbit de gaz, Adolf Hitler a fost internat timp de o lună în spitalul din Pasewalk, Polonia.  Până de curând, despre activitatea sa în perioada cuprinsă între 19 noiembrie 1918, când a fost externat, şi 12 septembrie 1919, când a participat pentru prima dată la o şedinţă a Partidului Muncitoresc German, nu se ştia aproape nimic. Deşi vehement negate în perioada nazistă, zvonurile cu privire la relaţia dintre tânărul Hitler şi o asistentă medicală erau numeroase. Din documentele poloneze declasificate aflăm că, deşi dispărută din istorie din motive politice, femeia chiar a existat

Jutta von Sznabel provenea dintr-o familie oarecum înstărită, tatăl fiind proprietar de pământ; mama sa era pe jumătate evreică. Tânăra s-a îndrăgostit de şarmul de artist al lui Adolf şi, la puţin timp după ce s-au cunoscut, au luat decizia de a locui împreună. Jutta a continuat să lucreze ca asistentă la spital, în timp ce Hitler stătea acasă, dezvoltându-şi talentul artistic şi refuzând să se angajeze.

Continuarea pe historia.ro

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite