Nimic nu e imposibil. Află povestea indianului Nimsdai Purja care a cucerit munții Himalaya și Karakorum

0
Publicat:

Nimic nu e imposibil. Un om, paisprezece vârfuri și reușita unei vieți de Nimsdai Purja Află povestea indianului care a cucerit munții Himalaya și Karakorum în mai puțin de șapte luni.

 Un om, paisprezece vârfuri și reușita unei vieți de Nimsdai Purja Sursa foto Nemira
Un om, paisprezece vârfuri și reușita unei vieți de Nimsdai Purja Sursa foto Nemira

 Sinceră, fascinantă și mobilizatoare, cartea  dezvăluie ce trebuie să faci ca să-ți depășești limitele

Alpinistul nepalez  a reușit să escaladeze toate cele paisprezece vârfuri de peste 8.000 de metri din munții Himalaya și Karakorum în mai puțin de șapte luni, recordul anterior fiind de aproape opt ani.

„Un memoir care demonstrează importanța leadershipului și puterea incredibilă a spiritului omenesc.“ The Mail on Sunday

„O carte plină de energie, care te captivează de la primele pagini. Fie că iubești munții, fie că nu, vei fi cucerit de curajul și tenacitatea lui Purja.“ The Times

 În acest memoir palpitant, Purja dezvăluie cum experiența sa de viață din Nepal și antrenamentul ca soldat în unitățile de elită ale Armatei Britanice i-au permis să ducă la bun sfârșit o misiune pe care puțini o credeau realizabilă.

Planificarea și perseverența, leadershipul și cooperarea l-au ajutat să obțină unele dintre cele mai mari performanțe din domeniul alpinismului, inclusiv prima ascensiune pe timp de iarnă a muntelui K2 din Pakistan, pe care a finalizat-o în ianuarie 2021.

„Nims nu doar că are o excepțională rezistență fizică, dar este un lider cu o extraordinară capacitate de a gestiona partea financiară și logistică a expedițiilor sale.“ Reinhold Messner

„Realizările lui în domeniul alpinismului sunt uluitoare.“ Soldier Magazine

Cine este Nimsdai Purja

Nimsdai „Nims“ Purja s-a născut în Nepal și, timp de 16 ani, a lucrat în Armata Britanică, mai întâi în Brigada Ghurka, alcătuită din nepalezi, apoi în Serviciile Speciale Navale, unitate de elită din cadrul Marinei Regale. Ulterior s-a dedicat exclusiv alpinismului, fiind deținătorul mai multor recorduri mondiale, printre care și escaladarea vârfurilor Everest, Lhotse și Makalu în 48 de ore.

„Nimsdai Purja este o legendă în viață.“ Trail Magazine

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite